AEUM | Sortides

Llista de sortides


19/05/2013

Avui hem visitat les instal•lacions Pàmies Hortícoles a Balaguer (Lleida). En Josep Pàmies (també conegut com el pagès de la stevia i fundador de “LA DOLÇA REVOLUCIÓ”) ens ha ensenyat les tècniques aplicades, els hivernacles, on cultiven: hortalisses, plantes per amanides, flors per cuina imaginativa i plantes medicinals com la stevia i la kalanchoe. Ens va donar tot tipus d’explicacions i detalls sobre les plantes.

Després de haver vist els cultius, ens va fer una xerrada força enriquidora. Hem après moltes coses sobre les plantes medicinals especialment.

I un cop feta la visita, vàrem tenir l'oportunitat de poder comprar els productes que vam voler cadascun de nosaltres.

Va ser una visita molt, molt interessant.

Interes:
Inscrits:
Assistència: 32
Email:  | 
Web: 


06/04/2013

Després de la conferència “Indústries-colònies tèxtils: una dictadura dins la dictadura” del dia 19 de març, hem fet la visita guiada a la Colònia obrera.

Hem vist on vivien, l’escola, la biblioteca, el cinema, la fàbrica, el safareig, les botigues.. Aquesta visita ens ha permès copsar com es treballava i vivia en una colònia tèxtil a principis del s. XX. La fàbrica, on el soroll era irresistible i els accidents massa freqüents, l’escola on el mestre ensenyava el que l’amo decidia, les dutxes fora de les cases.......

Després de la visita vàrem dinar al restaurant Can Marçal. A l’hora de les postres vàrem felicitar a la secretària de l'Aula, la Luque, que complia 65 anys brindant amb cava i menjant un trosset de pastís.

Valoració: Ha estat un dia molt didàctic i en un ambient molt, molt agradable

Interes:
Inscrits:
Assistència: 30
Email:  | 
Web: 


27/01/2013

Sortida lúdica i cultural al Museu de l’Estampació de Premià de Mar. Farem la visita comentada del museu i assistirem a una xerrada sobre els inicis de la moda.

El museu de Premià de Mar és l’únic museu a l’Estat espanyol especialitzat en l’estampació tèxtil. Per aquest motiu, té caràcter de museu nacional.

Tal com estava previst, el dia 27 de gener de 2013 vàrem anar a visitar aquest Museu. Primer ens van passar un audiovisual informatiu de l'arribada a Europa dels estampats sobre cotó anomenats indianes, el blanqueig del teixit, química de color, el gravat per a l’estampació fins al segle XIX, com també la seva evolució tècnica.

Després vàrem veure amb directe les teles i també vestits, aquests semblaven escultures, eren un regal per als sentits.

Va ser una visita guiada molt enriquidora i interessant.

Interes:
Inscrits:
Assistència: 16
Email:  | 
Web: 


20/10/2012

La Fundació Sorigué de Lleida ens ha ofert la possibilitat d’endinsar-nos en l’obra del pintor Antonio López (Tomelloso, 6 de gener de 1936) qui fou iniciat en la pintura pel seu oncle, el pintor Antonio López Torres.

El 1949 es va traslladar a Madrid per preparar el seu ingrés a la Real Acadèmia de Belles Arts de San Fernando, on es va formar entre 1950 i 1955. Després de finalitzar els seus estudis va realitzar les seves primeres exposicions individuals (1957 i 1961). La mostra, recull una cinquantena de dibuixos, escultures i pintures.

L'Antonio López és una de les figures més destacades en el panorama artístic estatal i és el primer cop que es pot veure una selecció de l’obra d’aquest artista a Catalunya.

A més d'una sortida cultural va ser una sortida que ens va permetre conèixer-nos més i en definitiva, vam gaudir d'un dia molt agradable.

Interes:
Inscrits:
Assistència: 43
Email:  | 
Web: 


10/05/2012

Visita comentada a les exposicions de Goya i Delacroix

Interes:
Inscrits:
Assistència: 25
Email:  | 
Web: 


13/10/2011

La Maçoneria a Catalunya.

Com a complement a la conferència "El fenomen iniciàtic en la història: Principis i doctrina" vàrem fer la visita guiada a la Biblioteca Pública Arús.

Aquesta Biblioteca va ser creada per en Rossend Arús, que morí el 1891 i en el seu testament nomenà hereus de confiança a Valentí Almirall i Antoni Farnés amb l'encàrrec de disposar dels seus béns per a la creació d'una biblioteca per a la instrucció del poble treballador.

Va ser una visita interessant.

Interes:
Inscrits:
Assistència: 20
Email:  | 
Web: 

Primer Anterior
Sortida 37 a 37 de 37