AEUM | Noticies

Noticies

04/04/2011

Comença l'Aula d'Extensió Universitària amb la xerrada "El delicat equilibri de la vida", de Francesc Lozano

Descarregar Arxiu

Aquest dimarts, 5 d'abril, comença una nova edició de l'Aula d'Extensió Unviersitària, i ho fa amb la xerrada "El delicat equilibri de la vida", a càrrec de Francesc Lozano, a les 19 h a la segona planta de Can Malet. El projecte educatiu de les Aules d'Extensió Universitària es va iniciar al Masnou l'any passat amb un cicle de tres conferències, que van tenir molt bona acollida entre la ciutadania.

Les Aules d'Extensió Universitària són projectes educatius adreçats a la gent gran (tot i que són oberts a la població de qualsevol edat) que probablement tenen com a antecedent l'experiència iniciada a França pel professor Pierre Vellas que es
va anomenar Universités du Troisième Âge.

A Catalunya, aquesta experiència es va iniciar a començament dels anys vuitanta i l'èxit del projecte ha permès que aquests espais educatius s'hagin estès, al llarg d'aquests anys, per molts municipis de les quatre províncies catalanes.

Les activitats són dirigides per professorat universitari o per persones expertes de vàlua contrastada en els temes que es tracten, i són tutelades per una de les universitats que formen el Consell Interuniversitari de Catalunya.

El seu objectiu és posar a l'abast de la gent gran els elements que els permetin conèixer les noves realitats del món que ens envolta, i donar-los la possibilitat de continuar ampliant els seus coneixements culturals i l'oportunitat de relacionar-se amb persones d'un nivell cultural o amb inquietuds semblants.

Les activitats que promouen aquestes aules tenen la finalitat de contribuir a divulgar la cultura, la ciència, la tècnica, les arts i el coneixement com a bases del progrés social.