AEUM | Tallers

Tallers


Inici 31/01/2022Data: un dijous tarda a concretar 

Interes:
Inscrits:
Assistència:

Email:  | 
Web: 

Inici 31/10/2020

Les xarxes, la comunicació, etc.


Dates i lloc on s'impartirà el taller, pendent 

Interes:
Inscrits:
Assistència:

Email:  | 
Web: 

Inici 04/02/2020

El passat mes de febrer un grup de sòcies de l’AEUM varen participar en un taller organitzat per AFOPA i que té l’objectiu d’acostar la ciutadania en general i donar-los a conèixer la tasca que fan els nostres representants al Parlament de Catalunya.
El taller dóna l’oportunitat de conèixer la institució per dins, saber com s´hi treballa, què i com s’hi debat, quan es reuneixen els diputats i així poder tenir una opinió, fer-ne una valoració i estar més aprop dels nostres representants.
Aquests tallers s’estructuren en 4 sessions. A la primera et donen a conèixer la història de la institució parlamentària, la de l’edifici del Parlament, amb una visita inclosa, i s’aprén el procediment legislatiu.
En la segona sessió s’inicia un joc de rol, on es simula ser diputat, formar grup polític i elaborar un programa electoral.
En la tercera sessió continua el joc de rol, amb elecció de portaveus, presentación de programa, exercicis de pacte entre els grups i elecció de president, amb composició de la Mesa i simulació d’investidura.
En la quarta sessió s’assisteix a una sessió plenària, corresponent al control del govern i del MH President, i finalitza amb una reunió amb diputats de diversos partits, amb els quals s’estableix un diàleg i uns torns de preguntes.
La valoració que n´hem fet les assistents a aquest taller, ha estat molt positiva i ens ha servit per comprendre millor el funcionament del Parlament de Catalunya i la tasca que s´hi realitza.
Aquests tallers se celebren cada any, amb un calendari molt ampli i nosaltres volem engrescar a tots els socis i sòcies de l’AEUM perquè s’hi inscriguin en properes edicions. Estem segures que s’ho passaran molt bé .
 

Interes:
Inscrits:
Assistència: 5
Email:  | 
Web: 

Inici 10/11/2019

El passat mes de març, tres socis de l’AEU d’El Masnou (Montserrat Basset, Mercè Gasol i Tomás García) vam assistir al Pla Formatiu de l’esmenta’t Taller.
Va resultar una activitat molt engrescadora i complerta, en la que vam estar immersos, sentint-nos com actors reals d’un espai que mai ens haguéssim imaginat que viuríem des de tan endins.
En la primera sessió ens van explicar àmpliament la història del Parlament, la història del Palau i ens van fer una visita per les parts més emblemàtiques del Palau.
Durant la segona i tercera sessió vam fer un joc de rols, que va consistir en la formació de quatre grups parlamentaris de diferents tendències, amb nomenament dels corresponents portaveus i exposició dels respectius Programes de Govern i va culminar amb la investidura del “President de la Generalitat”.
Com a colofó, el 3 d’abril, vam assistir a una sessió plenària (REAL) del Parlament, amb els Diputats, el President de la Generalitat i tots els Consellers. Al sortir, vam tenir una xerrada oberta amb dues Diputades del Parlament, una de ER i una del PSC, donant-se el cas que la representant de ER era la nostra conciutadana Najat Driouech.
Quan ja creiem que ho havíem vist tot, el passat 22 de novembre, ens van convocar per fer entrega d’uns diplomes commemoratius, amb la presència del President del Parlament, Roger Torrent i la Diputada Najat Driouech, amb els quals ens vam poder fotografiar, per tenir un record immemorable d’aquest dia.
Ha sigut una experiència molt maca que ens apropa a la institució i ens ajuda a comprendre la complexitat i la responsabilitat de la feina que es porta a terme en aquest Parlament que ja sentim MÉS NOSTRE.
Us animem a que, quan es torni a fer aquest Taller, no deixeu escapar la oportunitat i us apunteu. Us assegurem que no US ARREPENTIREU.
 

Interes:
Inscrits: 3 Assistència: 3
Email:  | 
Web: 

Inici 01/02/2018

El taller il·lustrarà la idea de mal i justícia subjacent a la Divina Comedia de Dante, en el marc de la cultura literària i filosòfica de l’Edat Mitja, i analitzarà les formes poètiques i novel·lesques en que tal idea s’articula en l’Infierno, primera càntica del Poema.
Sessió 1. La utopia del més enllà: l’Infierno dins del sistema teològic medieval.
Sessió 2. El mal com a concepte religiós/polític i com a paisatge subterrani.
Sessió 3. Figures paradigmàtiques del mal: Francesca (cant V), Farinata (cant X), Ugolino (cant XXXIII).

Ponent del taller:
Raffaelle Pinto, professor associat estranger a la UB, especialista en Literatura Medieval italiana.

Material: bibliografia de referència per aquells que vulguin seguir el text en el taller i/o consultar-lo abans.
Divina Comedia. Ed. Proa. Traducció catalana de J. F. Mira
Divina Comedia. Ed. Càtedra. Traducció castellana de L. Martínez de Merlo

Durada: 3 sessions
Dates: 1, 8 i 15 de febrer
Horari: de 18:30 a 19:30 h

-----

Els dijous 1, 8 i 15 de febrer ens vàrem trobar 15 socies per seguir el taller L'Infierno de Dante, impartit pel professor de la UB Raffaele Pinto, especialista en Literatura Medieval.
En primer lloc, es va fer el retrat de l'autor i es va enmarcar l'obra La Divina Comedia dins la cultura literària i filosòfica de l'època a Florència i el seu ressò a la cultura Italiana i Europea del moment.
També es va fer referències contínues als sabers que configuraben la cosmogonia, a la mitologia clàssica i la seva influència en l'obra i al valor del mal i la justícia que Dante transmetia als lectors.
En segon lloc es va fer l'anàlisi de l'estructura formal de l'obra.
Seguidament, es va fer la lectura de tres Cants paradigmàtics del mal (V, XV i XXVI), analitzant-los mentres es simultanejava la lectura en italià i castellà.
Va resultar un aprenentatge molt estimulant, que ens va obrir moltes portes per entendre l'obra i que, alhora, ens va deixar clara la idea de la complexitat de la mateixa i la necessitat de continuar aprofundint.
 

Interes:
Inscrits:
Assistència:

Email:  | 
Web: 


Següent Ultim
Taller 1 a 5 de 16