AEUM | Noticies

Noticies

20/09/2016

Inauguració Curs 2016-2017

Descarregar Arxiu

Una sala Joan Comellas plena (182 assistents) va inaugurar, oficialment, el curs escolar 2016-2017 el dimarts, 20 de setembre. L'acte va incloure una conferència-debat sobre la vida com a procés d'aprenentatge, a càrrec de dues persones del Masnou que han dedicat la seva trajectòria professional a l'ensenyament i la pedagogia: Esteve Pujol Pons i Amparo Vázquez, moderades per la filòsofa i també docent, Concha Fernández-Martorell. L'alcalde, Jaume Oliveras, la regidora d'Ensenyament, Meritxell Blanch, la presidenta de l'Aula d'Extensió Universitària (AEUM), Consol Navarro, d'altres regidors del consistori, i una nodrida representació de masnovins i masnovines, van voler donar la benvinguda al curs escolar amb aquesta xerrada que també va servir com a inici del cicle de l'AEUM, un projecte que vetlla per continuar oferint formació i coneixements sobre diverses àrees als seus associats.
La regidora d'Ensenyament, Meritxell Blanch, va ser l'encarregada de donar la benvinguda a les persones assistents encoratjant-les a aprendre d'una manera més activa i a no deixar de fer-ho mai, aprofitant totes les oportunitats per a l'aprenentatge.
Al llarg de la trobada, ambdós ponents van oferir la seva visió sobre el procés d'aprenentatge que va deixar veure les dualitats existents envers els temes clau de l'educació. El diàleg entre experts sobre temes com l'aplicació de la neurociència a l'ensenyament, l'educació emocional o l'educació en valors va donar a conèixer les diferències que emergeixen fruit de la investigació i la innovació en les didàctiques de les disciplines escolars. Mentre Pujol va defensar en tot moment una educació programada i estructurada al llarg de l'escolaritat, Vázquez, per la seva part, va declarar la seva defensa per una educació més anàrquica i d'ensenyament globalitzat. Els seus diferents criteris envers l'organització de l'aprenentatge van posar sobre la taula les diferents visions que existeixen però, alhora, la conclusió comuna a què arriben totes elles: la necessitat de continuar formant-se al llarg de la vida. En aquest sentit, Fernández-Martorell va citar al catedràtic de Psicobiologia a l'Institut de Neurociència de la Universitat Autònoma de Barcelona, Ignacio Morgade, qui fa una diferència entre fer-se gran i fer-se vell: “Una persona es fa gran quan pensa que encara té moltes coses per aprendre i es fa vella quan pensa que ja no té res a aprendre”.
Com a cloenda, l'alcalde Jaume Oliveras va desitjar un bon curs a tota la comunitat educativa i va reivindicar el coneixement i l'experiència d'una figura com la del mestre. Oliveras també va reflexionar sobre el nou paradigma de la societat del coneixement on més que mai, al parer de l'alcalde, cal un aprenentatge permanent.
L'acte va tancar amb la interpretació de diverses peces musicals per part de la Jove Orquestra de Cambra del Masnou.