AEUM | Noticies

Noticies

20/09/2017

Inauguració del curs escolar 2017-2018

Descarregar Arxiu

El dimarts 19 de setembre, es va inaugurar, oficialment, el curs escolar 2017-2018. L'acte, celebrat a la Sala Joan Comellas de l'Edifici Centre, va consistir en una xerrada a càrrec del sociòleg, educador social i professor de sociologia de l'educació a la Universitat de Vic Jordi Collet. L'alcalde, Jaume Oliveras; la regidora d'Ensenyament, Meritxell Blanch; la presidenta de l'Aula d'Extensió Universitària (AEUM), Consol Navarro; altres regidors i regidores del consistori, i una representació de masnovins i masnovines van voler donar la benvinguda al curs escolar amb aquesta xerrada organitzada conjuntament entre l'AEUM i l'Ajuntament.
L'establiment de vincles com una oportunitat per créixer i aprendre va ser la idea que es va destacar de les paraules de benvinguda que va pronunciar la regidora d'Ensenyament, Meritxell Blanch, que també va aprofitar el seu parlament per desitjar un bon curs a tota la comunitat educativa.
Durant la ponència “Famílies i escola. Quins vincles? Per a quina educació?”, Collet va desenvolupar el paper clau de les famílies en l'educació i va donar fórmules de col·laboració entre ambdós agents per incidir en la millora dels resultats educatius així com estratègies per contribuir a augmentar el nivell de participació i el grau d'implicació de les famílies en l'activitat dels centres. El ponent va assegurar que “la millora dels vincles contribueix a l'èxit acadèmic”.
Per tancar l'acte, l'alcalde, Jaume Oliveras, va parlar d'un dels projectes municipals relacionats amb l'afavoriment de la creació de vincles: l'impuls per a la reforma horària al municipi. També va anunciar que al mes de novembre hi havia prevista la presentació d'un llibre dedicat a una de les mestres referents del Masnou, Maria Canaleta, una docent molt interessada pels nous mètodes educatius.
L'acte es va tancar amb la cançó Que tinguem sort, de Lluís Llach, entre d'altres peces musicals interpretades per la Jove Orquestra de Cambra del Masnou.