AEUM | Sortides

Llista de sortides


29/10/2021

Musical "Billy Eliot"

Billy Elliot és una pel·lícula anglesa dirigida l'any 2000 per Stephen Daldry.
Més tard Melvin Burgess escriuria una novel·la basada en la pel·lícula.
Ha estat doblada al català I avui representació al teatre Victòria.

Data: 29 octubre 2021

------

Avui anem al teatre, després de tant de temps sense sortir. Arribar el Paral·lel es feia estrany, arribàvem a la ciutat que feia temps que no trepitjàvem i anàvem al teatre......
A veure una obra que ja havem vist en el cinema. Però veure en directe el personatge ballant, ens va omplir d’emocions. El grup tenien ganes de trobar-nos. Avui en el grup venien dos nets d’uns socis.
Trobem el primer grup prenem un cafè, una bona tarda, ens donava pas a que tornaven a fer una vida quasi normal, amb mascareta inclosa.
El lloc assignat molt bo, important quan vas al teatre.
La posta en escena de tota l’obra va ser magnífica en tot moment. Molt adaptada a la pel·lícula.
Billy Elliot és un nen d'onze anys orfe de mare. Viu en un barri obrer amb el seu pare Jackie, el seu germà Tony. i la seva àvia. La història es desenvolupa durant una vaga de miners en el comtat de Durham Anglaterra. No ho va tenir fàcil per aconseguir ser un bon ballarí, però la il·lusió i l’esforç mou muntanyes.

Interes:
Inscrits:
Assistència:

Email:  | 
Web: 


07/11/2020

Repertori:
Richard Wagner: Siegfried-Idyll (Idil·li de Sigfrid)
Gustav Mahler: Das Lied von der Erde (La cançó de la Terra)

Programa:
Gustav Mahler, director expert en la música de Wagner, va compondre La cançó de la Terra com una gran estructura simfònica: sis traduccions de poemes xinesos organitzats en quatre blocs que es corresponen amb els moviments d’una simfonia. El món sonor frondós i ple de referències característic del compositor es combina amb l’univers d’evocacions xineses dels textos: un repòs, en els dramàtics últims anys de vida de l’autor, en el refugi ofert per la bellesa i la transitorietat mundanes des d’una mirada estranyada i dualista. L’obra es va estrenar pòstumament sota la direcció de Bruno Walter.

Interprèts: Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Interes:
Inscrits:
Assistència:

Email:  | 
Web: 


04/06/2020

Córdoba. Farem una ruta panoràmica de la ciutat. Visitarem diferents Patios Cordobeses. Farem una volta pel Barri de Sant Basili. Coneixerem l’origen, la història i curiositats del concurs. Entrada a la Mesquita-Catedral.

Córdoba – Ecija i Carmona – Sevilla. Farem una Ruta cultural per la ciutat amb, visitant el casc històric, degustació d’ibèrics al finalitzar aquesta visita. l’entrada als principals monuments, explicació d’exteriors, llegendes i anècdotes... De camí cap a Sevilla, visitarem Carmona.

Sevilla. Farem la visita més clàssica de Sevilla, incloent el Barri de Santa Cruz, la Catedral, la Giralda i los Reales Alcázares. Passejarem amb barca pel Guadalquivir i soparem al Barri de Triana.

Data: del 4 al 8 de Juny

Interes:
Inscrits:
Assistència:

Email:  | 
Web: 


13/03/2020

Al mati, visitarem el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica.
A la tarda visitarem la Seu d’Ègara, espectacular complexa religiós d’estil romànic que data del segle V. Es un conjunt monumental únic a Catalunya. Format pels temples de Sant Pere, Sant Miquel i Santa Maria, que originàriament configuraven la "catedral" paleocristiana de Ègara.


Data: Divendres 13 de Març


"SORTIDA AJORNADA DEGUT AL CORONAVIRUS, US INFORMAREM DE LA NOVA DATA, TANT AVIAT COM SIGUI POSSIBLE"

Interes:
Inscrits:
Assistència:

Email:  | 
Web: 


04/03/2020

Jornada de les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de la UPF 2020
Dinàmica de grups per treballar els ODS en la Jornada de les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de la UPF 2020.
El dimecres 4 de març es va celebrar la nova edició de la Jornada de les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de la UPF, que va tenir per tercera vegada com a escenari el campus de la Ciutadella.
Els prop de 150 participants–vinguts des de les 15 aules que estan vinculades a la UPF– van ser rebuts per Mònica Figueras, vicerectora de projectes per al compromís social i la igualtat.
Els assistents van poder gaudir d’una conferència a càrrec de Raquel Ballesteros, membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), que és l'òrgan d'assessorament estratègic del govern de la Generalitat de Catalunya en l'àmbit de la sostenibilitat.
Ballesteros va explicar que l’Agenda 2030 –aprovada per Nacions Unides el 2015– és el nou full de ruta global per avançar vers el desenvolupament sostenible. L’Agenda inclou 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS), que s’han d’haver assolit el 2030, els quals cobreixen les dimensions social, econòmica i ambiental de la sostenibilitat i comprenen cinc grans àmbits: planeta, persones, prosperitat, pau i aliances.
Un cop finalitzada la conferència, el professor Toni Luna (Departament d’Humanitats) va donar instruccions per crear grups de treball entre els assistents, dinamitzats per estudiants del grau en Global Studies, per tractar sobre un ODS. La particularitat dels estudiants d’aquest grau és la varietat de procedències: Turquia, Rússia, Sud-àfrica, etc., juntament amb estudiants de tot Espanya.
Enguany, s’hi va incloure aquest treball intergeneracional i intercultural, en diferents espais de la Universitat, el qual va tenir una valoració molt positiva, reflectida pels participants en la posada en comú de les conclusions a l’auditori.
Una vegada finalitzada la jornada de treball, es va oferir una visita guiada opcional a la Biblioteca del Dipòsit de les Aigües per a totes aquelles persones que no hi haguessin estat mai, acompanyades per personal de la Universitat.

Interes:
Inscrits: 3 Assistència: 3
Email:  | 
Web: 


08/02/2020

Festival Beethoven III. El triple concert

Ludwig Van Beethoven (Bonn 1770-Viena 1827)
Per la forma, gran part de la seva producció és clàssica; per les seves idees és romàntica i el compositor intenta expressar el seu pensament i sentiments propis.
La Simfonia nº 4 (1806), “L’esvelta donzella grega” tal com la va batejar Shumann, la va compondre en una etapa tranquil·la de la seva vida. Té quatre moviments i i l’atmosfera general és alegre i enèrgica.
El concert per a violí, violoncel, piano i orquestra en Do major, op. 56 (1803) conegut com el triple concert, serà interpretat per un trio de luxe: Alisa Weilerstein violí, Inon Barnatan piano i Joan Enric Lluna clarinet.
En el mateix concert l’obra “L’Angelo Necessario” del madrileny Mauricio Sotelo inspirada en Beethoven.

**Abans del concert hi haurà una xerrada amb informació sobre els compositors, les obres i els intèrprets. S’hi pot accedir amb l’entrada del concert.

Data: Dissabte 8 de febrer del 2020

Interes:
Inscrits:
Assistència:

Email:  | 
Web: 


19/12/2019

Per gaudir de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, amb
“El Messies de Händel”
Data: dissabte 14 de desembre

Interes:
Inscrits:
Assistència:

Email:  | 
Web: 


08/11/2019

El Monestir gòtic de Sant Jeroni de la Murtra està situat dins de la serralada Marina a Badalona. Va pertànyer a l’orde dels jerònims i va ser fundat al 1.416, pel mercader barceloní Bertran Nicolau, sobre l’antiga casa de Ça Murtra.
Gaudirem de una visita guiada i després dinarem en un restaurant de la zona.

Data: divendres 8 de novembre
---
Tal com teníem previst a dos quarts d’onze del divendres 8 de novembre, vàrem sortir cap a Badalona.
Un recorregut de uns 15’ varen ser 1h, el conductor i el seu GPS no anaven sincronitzats.
El monestir de Sant Jeroni de la Murtra Vall correspon a l'orde dels jerònims situat a la vall de Poià, al barri del Canyet-Badalona (Barcelonès). El monestir va ser fundat el 1416.
Construït principalment en estil gòtic, el monestir va ser edificat en diverses èpoques; en destaca el claustre com a part més monumental. Va servir en la seva funció original fins a l'any 1835, any en què és exclaustrat, desamortitzat, incendiat, destruït parcialment i, posteriorment, venut. Passarà per diverses mans, que hi realitzaran algunes reformes i restauracions fins a arribar a les mans de Francesca Güell, que hi instal·larà l'Àmbit de Repòs Religiós i Cultural Francesca Güell, que actualment continua funcionant.
Actualment el monestir esta a càrrec del voluntariat que consta d’una trentena de persones que es dediquen a mantenir, tant l’interior com l’exterior
El monestir, les seves dependències i entorns més immediats, va ser declarat monument històric-artístic d'interès nacional l'any 1975 per petició de l'Ajuntament de Badalona al govern de l'Estat. Posteriorment, el 4 de març de 2014 va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional, tant el monestir i els seus terrenys, com tota la vall de Poià.
La visita al monestir va ser genial, el guia va fer que la seva narració ens ajudes a conèixer el passat i present del monestir, i poguéssim gaudir d’un relat molt curós.
Acabada la visita, vam anar a dinar al Restaurant Can Piqué, molt ben organitzat, i tot molt bo.

Interes:
Inscrits:
Assistència:

Email:  | 
Web: 


18/06/2019

En finalitzar l'última conferència d'aquest curs, farem un “pica, pica” a L’Agora.

---

Per cinquè any consecutiu hem finalitzat el curs a L’Agora acompanyat del ja clàssic "PICA PICA", coca de la Pastisseria Miquel i una copeta de cava, amb una assistència de 144 persones.
Aquesta trobada juntament amb les sortides ens ha permès que ens coneguem una mica més, una bona eina d'amistat.
Gràcies a totes i tots vosaltres que heu sigut constants en l'assistència a les conferències, i amb la bona acollida que han tingut les sortides.
Continuarem treballant per millorar el proper curs.

Interes:
Inscrits:
Assistència:

Email:  | 
Web: 


07/06/2019

Sortirem a primera hora del matí direcció Pamplona, on visitarem el Museu Jorge
Oteiza. Ja dins la Vall, visitarem Elizondo, Amaiur, les coves de Zugarramurdi, el
Museu de les Bruixes, etc.
I de tornada, Les Bardenas Reales i Tudela, on dinarem.


Dates: 7, 8, 9 i 10 de juny

-----

Divendres 7 de juny sortim d’El Masnou, son les 6:30h. Sobre les 9:30h hem fet parada a l’àrea de Los Monegros, el recorregut es llarg i havíem de fer via, en marxa a les 9:55h.
Fem parada a Olite, municipi d’Erriberri (Navarra) visitem el Palau dels Reis de Navarra, espectacular i la guia un 10. Fou Carles III el Noble qui en el segle XV va començar l'ampliació de l'anterior castell, donant lloc al Palau dels Reis de Navarra i va decidir convertir el palau existent en la seva seu reial permanent.
Ens vam instal·lar a l’Hotel Rural Urgain, situat a la localitat d’Oronoz.
El dissabte varem iniciar la ruta per conèixer Baztan i alguns dels racons més representatius de la vall il·lustrades a la famosa trilogia de Dolores Redondo. Vam visitar el Museu de les Bruixes i les Coves de Zugarramurdi o Coves de les bruixes (Zugarramurdiko leizeak en euskera) són una sèrie de coves prehistòriques que es remonten al segle XVII (el fulletó era amb català, una gran sorpresa). El procés principal es va centrar en els suposats aquelarres de Zugarramurdi i va culminar amb un acte de fe i una sèrie de condemnes al 1610. Al final del procés prop de 7.000 casos havien estat examinats per la Inquisició.
Diumenge. Sortim direcció La Muga, de camí des d’un cim de 905m d’altitud ens trobem amb una panoràmica explèndida.
Visitem Sara, un poble petit, amb església on hi ha l’ordenació de les Clarisses, alguns dels integrants del grup varen anar a comprar pastes, el que tothom pensa que fan les monges en els convents, però en aquest cas, fan cremes.
En Tito (el nostre guia local) ens va explicar, el mon real que es vivia en temps llunyans o potser no tant, els “càtars” va ser una part de la població que va ser rebutjada per la resta, vivien apartats de tothom, tenien entrada separada a l’església, no es podien casar ni tenir cap relació amb la resta de gent del poble, eren grans fusters.
Fa un dia calorós, arribem a la petita població d’Amaiur. A la part alta de la seva muntanya Gaztelu, es trobava el Castell d'Amaiur on es va produir una de les últimes resistències dels navarresos a la Conquesta de Navarra. Hi ha un monòlit en el seu record
A la tarda hem fet el recorregut pel Parc Natural del Señorío de Bértiz de 2040 ha. Es l’últim recorregut que fem amb el “Tito”, un guia que ens ha sorprès per tota la informació que ens ha donat durant els dos dies que ha estat amb nosaltres, no hi ha pregunta que no sàpiga la resposta.
Dilluns. L’últim dia, hem tingut molta sort, doncs el temps ha sigut i segueix sent molt bo
Ens dirigim cap el Parc Natural de les Bardenas Reales; és un paratge semí desèrtic, reserva de la biosfera situat a la província de Tudela amb unes 42.500 ha de terreny sense cap nucli urbà excepte la Zona Militar.
Hem compartit el viatge, un grup d’allò més animat i ben compenetrat.

Interes:
Inscrits:
Assistència:

Email:  | 
Web: 


11/05/2019

Concert per a Violí de Brams

Interes:
Inscrits:
Assistència:

Email:  | 
Web: 


23/03/2019

L'Institut Pere Mata va ser projectat per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner en l’estil Modernista. Fou construït a les afores de la ciutat entre 1897 i 1912 per fer les funcions d’hospital psiquiàtric, finalitat que encara manté avui en dia.
El conjunt arquitectònic modernista forma part del patrimoni cultural català, sent un dels edificis més emblemàtics de la zona. El pavelló dels Distingits va ser declarat d’interès Nacional l’any 2013.
Nosaltres farem una visita teatralitzada a aquest pavelló i els seus jardins, que finalitzarà amb un concert-vermut.
En ben dinat farem una passejada pel centre històric de Reus per admirar les façanes modernistes més emblemàtiques. En aquest cas no hi haurà guia, disposarem de planells en els que està senyalat el més important a veure.
Aquells que ho desitgin podran visitar l’Espai Gaudí, centre d’interpretació d’aquest fill insigne de la ciutat.

Interes:
Inscrits:
Assistència:

Email:  | 
Web: 

Primer Anterior Següent Ultim
Sortida 13 a 24 de 65