AEUM | Sortides

Llista de sortides


22/06/2016

A la Sala Muntaner de Barcelona, a càrrec de la companyia contemporània de castanyoles To-K-tà, fundada a Barcelona per Mercè Rius l’any 2009.
Aquest espectacle presenta totes les possibilitats musicals, expressives i escèniques de les castanyoles acompanyades pel piano. És divertit i sorprenent i ens porta molt més enllà del so de les castanyoles. Deixeu-vos seduir.
Quan acabeu de veure l’espectacle tindreu un nou concepte d’aquest instrument fet de quatre simples fustes i deixareu enrere tòpics i idees preestablertes.

(amb autocar)

Data: dimecres 22 de juny

--------------------------------

L'espectacle TOKATEOS ens va sorprendra a tots i totes, no ens ho esperàvem.
Vam sortir d’allà amb un nou concepte d'aquest instrument fet de quatre simples fustes, deixant enrere tòpics i idees pleestablertes. És tan especial com difícil d'explicar. Ben lluny dels barrets andalusos o els faralaes que podíem imaginar, vàrem veure entre altres coses, tres secretàries que amb les castanyoles feien el soroll que faria una màquina d'escriure, vam La Traviata al My way, passant per, la música barroca, la contemporània i... una sardana.
Tot plegat, es verdaderament, divertit i sorprenent.

Interes:
Inscrits:
Assistència: 91
Email:  | 
Web: 


21/06/2016

Hem finalitzat el curs 2015-2016 acompanyat d'un PICA-PICA i de l'agradable sorpresa de l'acordió d'en Jesús Juanto que ens va fer gaudir d'una estona entranyable i que va ser un plaer compartir-lo amb tots vosaltres.

GRÀCIES JESÚS!

I gràcies a tots vosaltres socis i sòcies que amb la vostra participació feu possible que nosaltres, La Junta, finalitzi el curs amb ganes de tornar al setembre.

Bon estiu a tothom!!!

Interes:
Inscrits:
Assistència:

Email:  | 
Web: 


16/04/2016

Farem un recorregut apeu d’aproximadament tres hores de durada, amb guia local per les cases i altres edificis més significatius del modernisme de Canet, visitant especialment la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner (1918-1919), que va ser l’habitatge d’estiu de la seva família.

En total s’ha de caminar un km i mig i acabarem amb un dinar al Restaurant del Santuari de Ntra. Sra. de la Misericòrdia (1914) de Josep Puig i Calafat.

Data i hora de sortida: dissabte 16 d’abril a les 9,30h

Interes:
Inscrits:
Assistència: 60
Email:  | 
Web: 


08/02/2016

La Universitat Pompeu Fabra a la qual pertanyem, ha organitzat una conferència amb el títol “Cerebro y desarrollo ¿Cómo afecta el bilingüismo en las diferentes etapas de la infancia?” que impartirà la professora Loreto Nacar, el proper dia 8 de febrer de 2016.

Després de la conferència està previst fer una visita guiada a la Universitat.

L’Aula posa a disposició d’aquesta sortida un autocar d’anada i tornada i es preveu que la tornada sigui
cap a les 14h.

LLOC: Auditori de Comunicació de la UPF - Carrer Roc Boronat, 138, de Barcelona.

Interes:
Inscrits:
Assistència: 60
Email:  | 
Web: 


28/11/2015

El dissabte 28 de novembre farem una visita guiada al MNAC, on donarem un cop d'ull a l'art català.

El MNAC comprèn totes les arts (escultura, pintura, arts de l'objecte, dibuixos, gravats, cartells, col·lecció de fotografia i col·lecció de numismàtica) i té la missió d'explicar un discurs global de l'art català, des del romànic fins a mitjan segle XX. Amb aquesta visita descobrirem les obres més emblemàtiques del museu.

Interes:
Inscrits: 24 Assistència: 23
Email:  | 
Web: 


24/10/2015

Serà una sortida de dos dies. Visitarem el Museu Dalí de Figueres i la Casa-Museu Salvador Dalí a Portlligat, petita casa de pescadors on Salvador Dalí va viure i treballar habitualment des de 1930 fins a la mort de Gala el 1982.

L'estada serà en un hotel a Cadaqués.

Data: 24 i 25 d’octubre (amb autocar)

------------------

Tal com estava previst el dissabte dia 24 d'octubre sortíem en direcció a Figueres per anar a visitar el Teatre Museu Dalí. Ens trobarem una estona abans amb la guia que teníem contractada, i a les 12h en punt feiem una visita molt enriquidora, ja que la guia ens va explicar amb tot detall el significat de les obres que anàvem veien i curiositats de la vida del pintor. Un cop dinats arribem a Cadaqués i visitem el poble cadascú al seu aire. L'endemà a Port Lligat la guia va arribar abans degut al canvi d'horari, cosa que va fer que ens pogués explicar moltes més coses abans d'entrar a visitar la casa on va viure Salvador Dalí amb la Gala. Durant el dinar del diumenge vàrem brindar amb cava per l'èxit de la sortida i encoratjant a la junta a preparar noves sortides. Vàrem gaudir d'un cap de setmana molt agradable amb un temps esplèndid.

Interes:
Inscrits:
Assistència: 20
Email:  | 
Web: 


16/05/2015

Gaudirem d'una visita guiada a la col·lecció permanent.
Durant el recorregut ens explicaran les principals característiques de l'època faraònica, món funerari, art, mites, màgia i religió.

Duració aproximada del recorregut: 1 hora

Ens trobarem a la porta del Museu:
c/ València, 284 (entre Passeig de Gràcia Pau Claris) Barcelona

Data: dissabte 16 de maig

----------

Tal com estava previst, el dissabte 16 d'aquest mes de maig vàrem fer la sortida al Museu Egipci. La visita va ser guiada, vam fer dos grups. Les guies ens van informar de tot allò més representatiu. Tot està molt ben posat, visualment és molt maco, però per a les persones que hem visitat el museu Egipci a Londres, El Cairo, Berlín.... el de Barcelona ens va resultar petit comparat amb aquests altres que són tan espectaculars, tot i així és molt interessant.
També cal valorar que les sortides ens donen l'oportunitat de compartir entre nosaltres un temps i unes vivències i això és molt important.

Interes:
Inscrits: 51 Assistència: 46
Email:  | 
Web: 


25/03/2015

Conferència i espectacle

Títol: Història del Molino
Conferenciant: LLuís Permanyer
Data: Dimecres 25 de mars de 2015

El periodista Lluís Permanyer ens parlarà sobre la història d'aquest emblemàtic establiment barceloní i seguidament gaudirem de l'espectacle: "El Molino Show-Time"

Duració aproximada: 4 hores

Sortida amb autocar

---------

El dia 25 de març vàrem anar a “El Molino” a Barcelona. El Sr. Lluís Permanyer ens va donar una conferència sobre un café-concert dels més reconeguts durant bona part del segle XIX i XX i que sempre ha estat considerat un espai transgressor dels límits permesos en aquell període. Va ser una conferència molt divertida, amena i enriquidora. Seguidament la presentadora de l'espectacle “la Merche” amb la seva picaresca i simpatia ens va fer passar una bona estona i a continuació ens van oferir un espectacle adaptat als temps moderns. Desitgem que aquest molí centenari continuï girant convertint les penes en riure; la fredor en sorpresa i el cinisme en morbositat molts anys més. Va ser una tarda/vespre perfecta.

Interes:
Inscrits: 95 Assistència: 92
Email:  | 
Web: 


14/02/2015

Aquesta ruta permet fer una anàlisi curosa però amena de l’Edat Mitjana a Barcelona: art, societat, conflictes, intrigues o religió en seran els protagonistes. Farem una passejada pel barri del Born que ens permetrà descobrir una de les èpoques més esplendoroses de la història de Barcelona. Ens aproparem al cor dels carrers medievals i descobrirem les seves interessants històries.

A més, després de meravellar-nos a l’interior de la Basílica de Santa Maria del Mar tindrem l’oportunitat exclusiva de pujar al seus terrats. Des d’aquest indret excepcional podrem entendre l’originalitat de l’arquitectura gòtica catalana, recorrent les entranyes, trepitjant les seves teulades, tocant els seus pilars i mirant el més a prop possible les empremtes del pas del temps i els estralls del terratrèmol del XV a la seva façana, a la rosassa i a les voltes.

Duració aproximada del recorregut: 2 hores

--------

Comentaris sobre la sortida:

El que va fer la visita diferent, va ser que per primera vegada vàrem tenir l’oportunitat de pujar als terrats trepitjant les seves teulades, tocant els seus pilars i mirant el més a prop possible les empremptes del pas del temps. Vàrem fer un tomb de 360º des del segon nivell de terrats que ens va permetre recórrer tota l’església i tenir una perspectiva diferent i única del temple i del barri del Born, amb els seus carrerons i terrats, el Fossar de les Moreres, el Centre Cultural El Born i una bona part dels Edificis emblemàtics de Barcelona.

Vàrem ser tres grups, i la Laura, la Jordina i l’Alba (les nostres guies) van demostrar una gran professionalitat i coneixement del tema al mateix temps que una gran calidesa en el tracte amb tots nosaltres

Interes:
Inscrits: 75 Assistència: 74
Email:  | 
Web: 


25/10/2014

Un viatge (amb guia local) a l’antiga Tàrraco de fa quasi 2000 anys. Cap a les 11 del matí, sortint des del Portal del Roser i acompanyats d’un guia, iniciarem la visita camí a la gran maqueta de la ciutat on ens explicaran com era la Tàrraco de fa quasi 2.000 anys.

Passejarem pels carrers del nucli antic, descobrint les antigues Muralles, la imponent Catedral i la Torre del Pretori.

Des de dalt de tot, gaudirem de les millors vistes de la ciutat i de les seves platges. Sota terra, retornarem al passat romà descobrint les voltes del Fòrum i les grades del Circ.

Al final del recorregut, ens espera l’amfiteatre i el Balcó del Mediterrani amb les seves fantàstiques vistes.

Duració aproximada del recorregut: 2 hores

---------------------------

Comentaris sobre la sortida:

Tal com estava previst vàrem arribar a les 11h en punt al Portal del Roser, on ens esperava la nostra guia, la Maria, per fer el recorregut per la Tarragona Romana. La guia va estar en tot moment amable i ens va demostrar els seus coneixements sobre el tema.

Vàrem dinar al Restaurant del Port. El lloc és molt bonic, el dinar molt bo i el servei eficient.

En resum, tot va sortir molt bé, tothom content i fins i tot el temps va ser esplèndid.


Interes:
Inscrits: 42 Assistència: 39
Email:  | 
Web: 


07/06/2014

El dissabte 7 de juny, vàrem anar a visitar el Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau. Va ser una visita guiada, fet que va facilitar el gaudir d’aquesta meravella arquitectònica obra de l’arquitecte Lluís Domènec i Muntaner, construïda entre 1902 i 1930, va ser declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO a l’any 1997.

Després de quatre anys d’obres de rehabilitació, el Recinte va obrir les seves portes al febrer de 2014 i s’ha transformat en un centre de coneixement i recerca amb la ubicació d’organismes internacionals capdavanters que treballen en els àmbits de la salut, sostenibilitat i l’educació, tots ells coherents amb els fins fundacionals de la institució.

L’arquitecte va integrar la natura en el conjunt arquitectònic amb l’objectiu de donar un caire alegre i optimista i que alleugerés el dolor de malats i familiars i els ajudés a trobar-se millor. Palmeres, til•lers, tarongers, espígol, romaní i altres plantes medicinals relacionades amb la curació acompanyen als visitants.

Sense por a equivocar-nos, podem dir que les 49 persones que vam assistir vam quedar molt i molt satisfetes de la visita. Ha estat una vivència enriquidora i molt recomanable.

Interes:
Inscrits: 57 Assistència: 50
Email:  | 
Web: 


24/05/2014

24/05/2014: El Masnou - Collioure
A Collioure antic poble de pescadors i motiu d’inspiració per pintors com Matisse, Picasso, Dalí i molts altres, farem un recorregut pels seus carrers i el port. A la tarda, visitarem el cementiri on està enterrat Antonio Machado.

25/05/2014: Collioure – Argelers - Elna - El Masnou
De pas cap a Elna, farem una parada al camp de concentració d’Argelers on l’any 1939 gairebé mig milió de republicans, molts d’ells catalans, van creuar els Pirineus fugint de l’avanç de les tropes feixistes. A la duresa que implicava abandonar a corre cuita les seves cases i famílies, s’hi va afegir el mal tracte que van rebre per part de les autoritats franceses.

A Elna, visitarem “La Maternitat d’Elna” que va ser una institució humanitària on la mestra i infermera suïssa Elisabeth Eidenbenz, en temps de la guerra civil, va ajudar a tantes dones exiliades. Un bressol d’humanitat enmig de la inhumanitat (visita guiada). També visitarem el claustre de marbre blanc de la catedral construït entre els segles XII i XIV.

Els Comentaris: A Collioure ens vam allotjar a l’hotel Les Templiers, un hotel petit i molt cèntric, que fa honor a la fama que té Collioure com a lloc de pintors amb 2.000 pintures exposades per tot l’hotel. Vàrem visitar la tomba de Machado, fent lectura d’alguns del seus poemes, va ser emocionant. Diumenge al matí vam anar al “mercadillo” del poble i després cap a Argelers. Allà, vàrem contemplar i trepitjar la platja on van malviure uns i morir altres republicans. Davant del monument als republicans morts, vam fer un minut de silenci. Va ser molt colpidor i emocionant.
Ja a Elna, vam visitar la Maternitat, allà hi ha fotografies, escrits, objectes, dibuixos i un vídeo ens informa de la tragèdia que varen viure aquelles dones, però també de tota la generositat per part de les persones que les van acollir i cuidar a elles i als seus fills/es especialment la Elisabeth Eidenbenz. Finalment vàrem visitar la Catedral i el seu Claustre.
Ha estat una sortida molt enriquidora, tan pel que hem vist com per la bona relació entre tots nosaltres.

Interes:
Inscrits: 27 Assistència: 27
Email:  | 
Web: 

Primer Anterior
Sortida 61 a 72 de 72