25/03/2017
Visita a la Baetulo Romana - Museu de Badalona
anirem al Museu de Badalona per fer una visita guiada que ens permetrà descobrir “in situ” la ciutat romana de Baetulo.
Recorrerem l’Espai Termes - Decumanus on podrem observar el conjunt de les estances de les termes, restes de cases, carrers, clavegueram, un mausoleu i un dipòsit d’aigua.
També visitarem la Casa dels Dofins, domus acomodada de finals del segle I aC en la qual destaquen paviments i mosaics de gran qualitat, així com restes de pintures murals originals.
I tot il·luminat escenogràficament i ambientat amb elements de reconstrucció històrica i efectes sonors.
Dinar a un restaurant de Badalona.
DATA: Dissabte 25 de març
------
El dissabte 25 de març de 2017 ens vàrem apropar al Museu de Badalona per fer una visita guiada al conjunt de les restes de la ciutat romana de la costa laietana “Baetulo”. El museu constitueix una de les superfícies arqueològiques cobertes més grans de Catalunya. En un sol espai vàrem poder contemplar les termes romanes i una extensa part de l’entramat urbà de la ciutat romana fundada a l’entorn de l’any 80 aC. Després vàrem anar a visitar la Casa dels Dofins.
En els darrers anys, el Museu ha anat incorporant nous espais d’època romana que han estat museïtzats i que permeten conèixer d’aprop la vida quotidiana a la ciutat de Beatulo, com el jardí de Quint Licini, la Casa dels Dofins, el Conducte d’aigües o el conjunt monumental de l’entorn del Decumanus, proper al fòrum i al costat de les termes. Va ser un matí cultural molt enriquidor en el qual tothom va quedar molt sorprès de tenir un museu tan important i al mateix temps tan desconegut.
Un cop acabada la visita ens vàrem desplaçar fins a la façana marítima i gaudirem d’un bon dinar davant del mar.

11/03/2017
Ruta de l'arbre florit d'Aitona
Fruiturisme compte amb el reconeixement de la Unió Europea, amb ajut econòmic d’un FEDER (Fons Europeu per al Desenvolupament).
Data: 11 de març de 2017 (amb autocar)
-Pendent de confirmació, en funció de la climatologia-
----------
El dissabte 11 de març a l’hora prevista, sortíem de Masnou en direcció Aitona amb la il·lusió de gaudir d'un espectacle que només durant uns dies a l'any es pot admirar.
A mida que ens hi anàvem acostant, espurnes de color rosa ens anaven senyalant que ens estàvem apropant al nostre destí.
De sobte, davant nostre un mar de colors: arbres vestits de blanc i d’altres amb tots els tons del rosa vàrem descobrir. Miréssim cap on miréssim no tenia fi. Després l'estona va passar passejant pel mig dels arbres i tocant les seves flors, fent-nos moltes fotografies envoltades de corones de pètals de color rosa, i gaudint d’aquell paisatge tan encisador.
Al migdia un bon dinar, que degustat amb bona companyonia, va posar punt i final a un sortida ben reeixida.
Ah, però abans de marxar, l'Alicia en nom de tots, va donar les gràcies als membres de la Junta pel dia tan bonic que els havien preparat.

09/02/2017
Campus del Mar de la UPF
(amb autocar)
El dijous dia 9 de març vàrem fer una visita al Campus Mar de la UPF junt amb les Aules de Gent Gran del Maresme (Badalona, Mataró, Arenys..) La trobada va ser a l’edifici Dr. Aiguader. Un cop reunits a l’Auditori ens varen donar la benvinguda institucional i amb la projecció d’un vídeo “Campus Universitari Mar: aprenem junts per treballar junts”. Tant la Universitat Autònoma, la UPF i l’Hospital del Mar col·laboren junts. La conferència: “Bases moleculars i cel·lulars de la malaltia de l’Alzheimer” a càrrec del professor Paco Muñoz, sotsdirector del Departament de Ciències Experimentals i de la Salud, va ser molt interessat.
Seguidament vàrem fer una visita per les instal·lacions del Campus. (laboratoris, aules, sales de rehabilitació etc…) acabant per l’edifici PRBB (Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona) que acull el Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la UPF i diversos centres vinculats o participats per la Universitat, 1.400 persones ocupen l’edifici, entre investigadors, tècnics i personal d’administració i gestió.
Va ser una sortida molt enriquidora.
Assitents: 22 socis

29/11/2016
Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)
Lluïsa Vidal va formar part de la generació jove dels artistes modernistes catalans. Va ser una gran retratista, molt valorada per la seva capacitat de copsar l’estat emocional del retratat. També va destacar com a pintora de gènere, on va demostrar una gran habilitat per immortalitzar amb naturalitat la vida quotidiana de les dones. A l’exposició hi veurem reflectits els temes preferits de l’artista: festes populars, balls de poble, platges i carrers, gairebé sempre amb figures, colors vibrants, traç segur i pinzellades agosarades.
Data: Dimarts 29 de novembre de 2016
-------------------
Arribar a l’edifici del MNAC i contemplar Barcelona des d'aquí dalt ja és tota una sortida.
Un cop dins de l’edifici tothom tenia curiositat per veure-ho tot. Així que va ser impossible fer la foto de grup.
Ei! va dir l’Àngels hem de fer dos grups per entrar.
En aquestes sortides s’ha de valorar la feina de la guia, en aquest cas la nostra ens va transportar a l’ època de la Lluïsa Vidal, d’una forma molt entenedora.
Veure una exposició de dones no és tan freqüent. Una dona que va morir jove als 42 anys i ens va deixar una gran mostra de retrats. Conèixer el moment de la seva època mitjançant el seu traç segur, les pinzellades agosarades i la vida quotidiana de les dones va ser per a nosaltres un moment d’admiració per la Lluïsa Vidal.
ENS VA FALTAR EL BERENAR.

27/11/2016
IV EDICIÓ DE LA JORNADA D’ENTITATS AL MASNOU
Nosaltres com a Aula hi vàrem participar.
Hi van col·laborar una trentena d’associacions i col·lectius. Nosaltres a part del sorteig de llibres que acostumem a fer, aquests any vàrem organitzar un taller de manualitats pels nens i nenes. S’HO VAN PASSAR PIPA!. Fent collarets i felicitacions de Nadal.
L’esforç de participar ha valgut la pena, més pels nens que per l’Aula. Moltes persones es van aturar a participar en l’activitat i a demanar informació tot i que per referències coneixien l’activitat de l’aula mitjançant algun conegut. Es van emportar tríptics informatius i invitacions. Esperem comptar amb nous socis/es.

22/10/2016
Pobles Medievals de l’Empordà i la Costa Brava
Els seus carrerons estrets, les torres i els edificis, sens dubte, tenen un valor monumental inqüestionable.
(amb autocar)
Data: Dissabte 22 d'octbre
---------------------------
Sortim d’hora acompanyats per la pluja, li vàrem dir que no calia que ens acompanyés però també va creure que seria una sortida interessant i ens va acompanyar tot el matí.
La primera parada, un cafè ràpid teníem molt per veure. Arribem a Pals on la guia acompanyada de la pluja ens va acompanyar a un poble que semblava d’un altre temps. Pals.
Els primers documents que fan referència al Poble Medieval de Pals estan datats del Segle IX, a pesar d'això hi ha indicis que els seus orígens són molt més antics. Pals és un conjunt monumental format pel castell, la vila i les muralles. I el silenci, un silenci que de seguida tots nosaltres vam agrair, sentíem el sorollet de la pluja que com que no li fèiem cas es va deixar sentir amb més força, vam obrir els paraigües i va entendre que ens era igual, plogués o no nosaltres continuàvem la nostra passejada. Ella, la pluja, ens va acompanyar, però molt més suau .
La següent parada va ser a Peratallada, poble medieval declarat conjunt històrico-artístic i bé cultural d’interès nacional. La vila conserva encara la seva distribució urbana medieval. Des de la plaça major, amb els seus singulars arcs de pedra, fins a la trama d'estrets carrerons, on es pot descobrir un interessant conjunt d'arquitectura popular.
La pluja ens va abandonar i vàrem poder fer la visita acompanyats per la guia amb tota normalitat. Un cop finalitzada la visita arribàvem a Monells un altre poble medieval que té una plaça central porticada que és una meravella.
Aquesta plaça porticada té el seu nom en honor al rei en Jaume (Jaume I el Conqueridor); el 1234 hi va fer posar una mesura de gra que, juntament amb la de Girona, servia de referència a la resta del bisbat de Girona.
Després de dinar un cop a dalt de l’autocar ens vàrem aturar a prop de la costa i dues de les organitzadores de l’Aula baixen de l’autocar, cap aquí diu una, que no, que cap allà diu l’altra i Sorpresa! Baixem de l’autocar, seguim un camí, fins que arribem a un bosc amb unes vistes espectaculars, amb un fons de mar i un indret de casetes de pescadors, la cala S’Alguer. Tot això acompanyat d’unes galetes boníssimes! regat amb moscatell i garnatxa de l’Empordà i música d’havaneres.
Arribem a El Masnou amb la satisfacció d’haver passat un dia fantàstic.

22/06/2016
Espectacle musical "Tokateos"
Aquest espectacle presenta totes les possibilitats musicals, expressives i escèniques de les castanyoles acompanyades pel piano. És divertit i sorprenent i ens porta molt més enllà del so de les castanyoles. Deixeu-vos seduir.
Quan acabeu de veure l’espectacle tindreu un nou concepte d’aquest instrument fet de quatre simples fustes i deixareu enrere tòpics i idees preestablertes.
(amb autocar)
Data: dimecres 22 de juny
--------------------------------
L'espectacle TOKATEOS ens va sorprendra a tots i totes, no ens ho esperàvem.
Vam sortir d’allà amb un nou concepte d'aquest instrument fet de quatre simples fustes, deixant enrere tòpics i idees pleestablertes. És tan especial com difícil d'explicar. Ben lluny dels barrets andalusos o els faralaes que podíem imaginar, vàrem veure entre altres coses, tres secretàries que amb les castanyoles feien el soroll que faria una màquina d'escriure, vam La Traviata al My way, passant per, la música barroca, la contemporània i... una sardana.
Tot plegat, es verdaderament, divertit i sorprenent.

21/06/2016
Fi de curs
GRÀCIES JESÚS!
I gràcies a tots vosaltres socis i sòcies que amb la vostra participació feu possible que nosaltres, La Junta, finalitzi el curs amb ganes de tornar al setembre.
Bon estiu a tothom!!!

16/04/2016
Recorregut guiat pel Canet modernista
En total s’ha de caminar un km i mig i acabarem amb un dinar al Restaurant del Santuari de Ntra. Sra. de la Misericòrdia (1914) de Josep Puig i Calafat.
Data i hora de sortida: dissabte 16 d’abril a les 9,30h

08/02/2016
Campus Comunicació UPF
Després de la conferència està previst fer una visita guiada a la Universitat.
L’Aula posa a disposició d’aquesta sortida un autocar d’anada i tornada i es preveu que la tornada sigui
cap a les 14h.
LLOC: Auditori de Comunicació de la UPF - Carrer Roc Boronat, 138, de Barcelona.

28/11/2015
MNAC
El MNAC comprèn totes les arts (escultura, pintura, arts de l'objecte, dibuixos, gravats, cartells, col·lecció de fotografia i col·lecció de numismàtica) i té la missió d'explicar un discurs global de l'art català, des del romànic fins a mitjan segle XX. Amb aquesta visita descobrirem les obres més emblemàtiques del museu.

24/10/2015
Figueres i Cadaqués
L'estada serà en un hotel a Cadaqués.
Data: 24 i 25 d’octubre (amb autocar)
------------------
Tal com estava previst el dissabte dia 24 d'octubre sortíem en direcció a Figueres per anar a visitar el Teatre Museu Dalí. Ens trobarem una estona abans amb la guia que teníem contractada, i a les 12h en punt feiem una visita molt enriquidora, ja que la guia ens va explicar amb tot detall el significat de les obres que anàvem veien i curiositats de la vida del pintor. Un cop dinats arribem a Cadaqués i visitem el poble cadascú al seu aire. L'endemà a Port Lligat la guia va arribar abans degut al canvi d'horari, cosa que va fer que ens pogués explicar moltes més coses abans d'entrar a visitar la casa on va viure Salvador Dalí amb la Gala. Durant el dinar del diumenge vàrem brindar amb cava per l'èxit de la sortida i encoratjant a la junta a preparar noves sortides. Vàrem gaudir d'un cap de setmana molt agradable amb un temps esplèndid.

Primer | Anterior | Següent | Ultim |