AEUM | Sortides

Llista de sortides


14/02/2015

Aquesta ruta permet fer una anàlisi curosa però amena de l’Edat Mitjana a Barcelona: art, societat, conflictes, intrigues o religió en seran els protagonistes. Farem una passejada pel barri del Born que ens permetrà descobrir una de les èpoques més esplendoroses de la història de Barcelona. Ens aproparem al cor dels carrers medievals i descobrirem les seves interessants històries.

A més, després de meravellar-nos a l’interior de la Basílica de Santa Maria del Mar tindrem l’oportunitat exclusiva de pujar al seus terrats. Des d’aquest indret excepcional podrem entendre l’originalitat de l’arquitectura gòtica catalana, recorrent les entranyes, trepitjant les seves teulades, tocant els seus pilars i mirant el més a prop possible les empremtes del pas del temps i els estralls del terratrèmol del XV a la seva façana, a la rosassa i a les voltes.

Duració aproximada del recorregut: 2 hores

--------

Comentaris sobre la sortida:

El que va fer la visita diferent, va ser que per primera vegada vàrem tenir l’oportunitat de pujar als terrats trepitjant les seves teulades, tocant els seus pilars i mirant el més a prop possible les empremptes del pas del temps. Vàrem fer un tomb de 360º des del segon nivell de terrats que ens va permetre recórrer tota l’església i tenir una perspectiva diferent i única del temple i del barri del Born, amb els seus carrerons i terrats, el Fossar de les Moreres, el Centre Cultural El Born i una bona part dels Edificis emblemàtics de Barcelona.

Vàrem ser tres grups, i la Laura, la Jordina i l’Alba (les nostres guies) van demostrar una gran professionalitat i coneixement del tema al mateix temps que una gran calidesa en el tracte amb tots nosaltres

Interes:
Inscrits: 75 Assistència: 74
Email:  | 
Web: 


25/10/2014

Un viatge (amb guia local) a l’antiga Tàrraco de fa quasi 2000 anys. Cap a les 11 del matí, sortint des del Portal del Roser i acompanyats d’un guia, iniciarem la visita camí a la gran maqueta de la ciutat on ens explicaran com era la Tàrraco de fa quasi 2.000 anys.

Passejarem pels carrers del nucli antic, descobrint les antigues Muralles, la imponent Catedral i la Torre del Pretori.

Des de dalt de tot, gaudirem de les millors vistes de la ciutat i de les seves platges. Sota terra, retornarem al passat romà descobrint les voltes del Fòrum i les grades del Circ.

Al final del recorregut, ens espera l’amfiteatre i el Balcó del Mediterrani amb les seves fantàstiques vistes.

Duració aproximada del recorregut: 2 hores

---------------------------

Comentaris sobre la sortida:

Tal com estava previst vàrem arribar a les 11h en punt al Portal del Roser, on ens esperava la nostra guia, la Maria, per fer el recorregut per la Tarragona Romana. La guia va estar en tot moment amable i ens va demostrar els seus coneixements sobre el tema.

Vàrem dinar al Restaurant del Port. El lloc és molt bonic, el dinar molt bo i el servei eficient.

En resum, tot va sortir molt bé, tothom content i fins i tot el temps va ser esplèndid.


Interes:
Inscrits: 42 Assistència: 39
Email:  | 
Web: 


07/06/2014

El dissabte 7 de juny, vàrem anar a visitar el Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau. Va ser una visita guiada, fet que va facilitar el gaudir d’aquesta meravella arquitectònica obra de l’arquitecte Lluís Domènec i Muntaner, construïda entre 1902 i 1930, va ser declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO a l’any 1997.

Després de quatre anys d’obres de rehabilitació, el Recinte va obrir les seves portes al febrer de 2014 i s’ha transformat en un centre de coneixement i recerca amb la ubicació d’organismes internacionals capdavanters que treballen en els àmbits de la salut, sostenibilitat i l’educació, tots ells coherents amb els fins fundacionals de la institució.

L’arquitecte va integrar la natura en el conjunt arquitectònic amb l’objectiu de donar un caire alegre i optimista i que alleugerés el dolor de malats i familiars i els ajudés a trobar-se millor. Palmeres, til•lers, tarongers, espígol, romaní i altres plantes medicinals relacionades amb la curació acompanyen als visitants.

Sense por a equivocar-nos, podem dir que les 49 persones que vam assistir vam quedar molt i molt satisfetes de la visita. Ha estat una vivència enriquidora i molt recomanable.

Interes:
Inscrits: 57 Assistència: 50
Email:  | 
Web: 


24/05/2014

24/05/2014: El Masnou - Collioure
A Collioure antic poble de pescadors i motiu d’inspiració per pintors com Matisse, Picasso, Dalí i molts altres, farem un recorregut pels seus carrers i el port. A la tarda, visitarem el cementiri on està enterrat Antonio Machado.

25/05/2014: Collioure – Argelers - Elna - El Masnou
De pas cap a Elna, farem una parada al camp de concentració d’Argelers on l’any 1939 gairebé mig milió de republicans, molts d’ells catalans, van creuar els Pirineus fugint de l’avanç de les tropes feixistes. A la duresa que implicava abandonar a corre cuita les seves cases i famílies, s’hi va afegir el mal tracte que van rebre per part de les autoritats franceses.

A Elna, visitarem “La Maternitat d’Elna” que va ser una institució humanitària on la mestra i infermera suïssa Elisabeth Eidenbenz, en temps de la guerra civil, va ajudar a tantes dones exiliades. Un bressol d’humanitat enmig de la inhumanitat (visita guiada). També visitarem el claustre de marbre blanc de la catedral construït entre els segles XII i XIV.

Els Comentaris: A Collioure ens vam allotjar a l’hotel Les Templiers, un hotel petit i molt cèntric, que fa honor a la fama que té Collioure com a lloc de pintors amb 2.000 pintures exposades per tot l’hotel. Vàrem visitar la tomba de Machado, fent lectura d’alguns del seus poemes, va ser emocionant. Diumenge al matí vam anar al “mercadillo” del poble i després cap a Argelers. Allà, vàrem contemplar i trepitjar la platja on van malviure uns i morir altres republicans. Davant del monument als republicans morts, vam fer un minut de silenci. Va ser molt colpidor i emocionant.
Ja a Elna, vam visitar la Maternitat, allà hi ha fotografies, escrits, objectes, dibuixos i un vídeo ens informa de la tragèdia que varen viure aquelles dones, però també de tota la generositat per part de les persones que les van acollir i cuidar a elles i als seus fills/es especialment la Elisabeth Eidenbenz. Finalment vàrem visitar la Catedral i el seu Claustre.
Ha estat una sortida molt enriquidora, tan pel que hem vist com per la bona relació entre tots nosaltres.

Interes:
Inscrits: 27 Assistència: 27
Email:  | 
Web: 


25/04/2014

El creador del Museu, Joaquim Cusí i Furtunet, fundador d’una empresa familiar de productes farmacèutics que es va crear el 1902 a Figueres. Aquest laboratori es va traslladar al Masnou l’any 1925, i es va dir Laboratorios del Norte de España. Actualment, Alcon-Cusí.

També s’apleguen al Museu diferents col•leccions d’objectes i complements de procedència diversa relacionats amb la Farmàcia i la Medicina, que pel seu valor, originalitat i varietat augmenten la importància d’aquest conjunt museístic.

Ha estat una visita força, força interessant.

Interes:
Inscrits: 33 Assistència: 25
Email:  | 
Web: 


16/11/2013

Després de la conferència del dimarts dia 12 de novembre, el mateix conferenciant ens proposa i ens dirigeix una vista al Museu Picasso com a complement i ampliació de la seva conferència, però donat la demanda van haver de programar dues sortides, la primera amb una assistència de 20 persones i una segona sortida amb una assistència de 18 persones.

Tot va començar un dissabte de desembre pel matí a l’estació del Masnou, amb un dia de sol que convidava a gaudir d’una bona sortida al Museu Picasso de Barcelona.

Tots vàrem ser puntuals i el tren vàrem agafar. Xerrant, xerrant a Plaça Catalunya vàrem arribar. I abans d’entrar al Museu ens vàrem trobar amb la resta del grup, esmorzant.

A la porta ens esperava el nostre professor i amic Pepe Jiménez, que ens va fer de guia. Començarem la visita amb una pinzellada de l’artista: Nascut a Màlaga 25 d'octubre de 1881/mori a Mogins-France el 8 d’abril de 1973, sent un dels més reconeguts del S.XX, conegut sobretot perquè va fundar el cubisme juntament amb Georges Braque. És a París al 1900 on comença a desenvolupar un estil propi, primer amb el Període Blau ple d' obres blavoses, fredes i personatges allargassats. Més tard el Període Rosa, amb colors càlids. D’aquest període són les obres de saltimbanquis, pallassos o acròbates.

La visita a les diverses sales del Museu, molt profitosa, va durar dues hores i mitja (perquè abans havíem avisat el Pepe que volíem anar a dinar a casa) amb detallades explicacions de les obres d'aquest genial artista. Ens hagués agradat saber més detalls de la vida personal de Picasso, però el nostre guia ens va dir: "quedeu-vos amb la seva pintura".

A la sortida algunes persones vam fer una passejadeta pels voltants del Museu. Vam entrar a una bodega antiga, molt emblemàtica però com que era tard vam tornar cap al Masnou tot parlant de que havíem de fer una altra sortida per conèixer millor el barri gòtic.

Interes:
Inscrits:
Assistència: 38
Email:  | 
Web: 


08/11/2013

Amb motiu del centenari del naixement de l'escriptor i poeta Salvador Espriu vam pensar en organitzar una Xerrada i després fer un recorregut guiat per l’Arenys de Mar que tant va inspirar a Espriu, i així ho vàrem fer.

La conferència ens la va impartir la Maria Carme Roca el 22 d’octubre i el dissabte 26 vam realitzar la ruta guiada “L’Ordre dels Verds Xiprers: El Cementiri de Sinera” seguin el poemari “Cementiri de Sinera” de 1946.

Vàrem ser un grup de 33 persones de l’Aula, i dos voluntaris que van voler fer una lectura a tots nosaltres, d'un parell de poemes del poeta.

Moltes fotos, molta xarrera, un tastet de “Calisay” que ens varen oferir els organitzadors i el sol perfecte... ingredients essencials per gaudir de la sortida.

Interes: 8 Inscrits: 37 Assistència: 33
Email:  |  Web: 


19/05/2013

Avui hem visitat les instal•lacions Pàmies Hortícoles a Balaguer (Lleida). En Josep Pàmies (també conegut com el pagès de la stevia i fundador de “LA DOLÇA REVOLUCIÓ”) ens ha ensenyat les tècniques aplicades, els hivernacles, on cultiven: hortalisses, plantes per amanides, flors per cuina imaginativa i plantes medicinals com la stevia i la kalanchoe. Ens va donar tot tipus d’explicacions i detalls sobre les plantes.

Després de haver vist els cultius, ens va fer una xerrada força enriquidora. Hem après moltes coses sobre les plantes medicinals especialment.

I un cop feta la visita, vàrem tenir l'oportunitat de poder comprar els productes que vam voler cadascun de nosaltres.

Va ser una visita molt, molt interessant.

Interes:
Inscrits:
Assistència: 32
Email:  | 
Web: 


06/04/2013

Després de la conferència “Indústries-colònies tèxtils: una dictadura dins la dictadura” del dia 19 de març, hem fet la visita guiada a la Colònia obrera.

Hem vist on vivien, l’escola, la biblioteca, el cinema, la fàbrica, el safareig, les botigues.. Aquesta visita ens ha permès copsar com es treballava i vivia en una colònia tèxtil a principis del s. XX. La fàbrica, on el soroll era irresistible i els accidents massa freqüents, l’escola on el mestre ensenyava el que l’amo decidia, les dutxes fora de les cases.......

Després de la visita vàrem dinar al restaurant Can Marçal. A l’hora de les postres vàrem felicitar a la secretària de l'Aula, la Luque, que complia 65 anys brindant amb cava i menjant un trosset de pastís.

Valoració: Ha estat un dia molt didàctic i en un ambient molt, molt agradable

Interes:
Inscrits:
Assistència: 30
Email:  | 
Web: 


27/01/2013

Sortida lúdica i cultural al Museu de l’Estampació de Premià de Mar. Farem la visita comentada del museu i assistirem a una xerrada sobre els inicis de la moda.

El museu de Premià de Mar és l’únic museu a l’Estat espanyol especialitzat en l’estampació tèxtil. Per aquest motiu, té caràcter de museu nacional.

Tal com estava previst, el dia 27 de gener de 2013 vàrem anar a visitar aquest Museu. Primer ens van passar un audiovisual informatiu de l'arribada a Europa dels estampats sobre cotó anomenats indianes, el blanqueig del teixit, química de color, el gravat per a l’estampació fins al segle XIX, com també la seva evolució tècnica.

Després vàrem veure amb directe les teles i també vestits, aquests semblaven escultures, eren un regal per als sentits.

Va ser una visita guiada molt enriquidora i interessant.

Interes:
Inscrits:
Assistència: 16
Email:  | 
Web: 


20/10/2012

La Fundació Sorigué de Lleida ens ha ofert la possibilitat d’endinsar-nos en l’obra del pintor Antonio López (Tomelloso, 6 de gener de 1936) qui fou iniciat en la pintura pel seu oncle, el pintor Antonio López Torres.

El 1949 es va traslladar a Madrid per preparar el seu ingrés a la Real Acadèmia de Belles Arts de San Fernando, on es va formar entre 1950 i 1955. Després de finalitzar els seus estudis va realitzar les seves primeres exposicions individuals (1957 i 1961). La mostra, recull una cinquantena de dibuixos, escultures i pintures.

L'Antonio López és una de les figures més destacades en el panorama artístic estatal i és el primer cop que es pot veure una selecció de l’obra d’aquest artista a Catalunya.

A més d'una sortida cultural va ser una sortida que ens va permetre conèixer-nos més i en definitiva, vam gaudir d'un dia molt agradable.

Interes:
Inscrits:
Assistència: 43
Email:  | 
Web: 


10/05/2012

Visita comentada a les exposicions de Goya i Delacroix

Interes:
Inscrits:
Assistència: 25
Email:  | 
Web: 

Primer Anterior
Sortida 73 a 76 de 76