AEUM | Tallers

Tallers


Inici 10/11/2019

El passat mes de març, tres socis de l’AEU d’El Masnou (Montserrat Basset, Mercè Gasol i Tomás García) vam assistir al Pla Formatiu de l’esmenta’t Taller.
Va resultar una activitat molt engrescadora i complerta, en la que vam estar immersos, sentint-nos com actors reals d’un espai que mai ens haguéssim imaginat que viuríem des de tan endins.
En la primera sessió ens van explicar àmpliament la història del Parlament, la història del Palau i ens van fer una visita per les parts més emblemàtiques del Palau.
Durant la segona i tercera sessió vam fer un joc de rols, que va consistir en la formació de quatre grups parlamentaris de diferents tendències, amb nomenament dels corresponents portaveus i exposició dels respectius Programes de Govern i va culminar amb la investidura del “President de la Generalitat”.
Com a colofó, el 3 d’abril, vam assistir a una sessió plenària (REAL) del Parlament, amb els Diputats, el President de la Generalitat i tots els Consellers. Al sortir, vam tenir una xerrada oberta amb dues Diputades del Parlament, una de ER i una del PSC, donant-se el cas que la representant de ER era la nostra conciutadana Najat Driouech.
Quan ja creiem que ho havíem vist tot, el passat 22 de novembre, ens van convocar per fer entrega d’uns diplomes commemoratius, amb la presència del President del Parlament, Roger Torrent i la Diputada Najat Driouech, amb els quals ens vam poder fotografiar, per tenir un record immemorable d’aquest dia.
Ha sigut una experiència molt maca que ens apropa a la institució i ens ajuda a comprendre la complexitat i la responsabilitat de la feina que es porta a terme en aquest Parlament que ja sentim MÉS NOSTRE.
Us animem a que, quan es torni a fer aquest Taller, no deixeu escapar la oportunitat i us apunteu. Us assegurem que no US ARREPENTIREU.
 

Interes:
Inscrits: 3 Assistència: 3
Email:  | 
Web: 

Inici 01/02/2018

El taller il·lustrarà la idea de mal i justícia subjacent a la Divina Comedia de Dante, en el marc de la cultura literària i filosòfica de l’Edat Mitja, i analitzarà les formes poètiques i novel·lesques en que tal idea s’articula en l’Infierno, primera càntica del Poema.
Sessió 1. La utopia del més enllà: l’Infierno dins del sistema teològic medieval.
Sessió 2. El mal com a concepte religiós/polític i com a paisatge subterrani.
Sessió 3. Figures paradigmàtiques del mal: Francesca (cant V), Farinata (cant X), Ugolino (cant XXXIII).

Ponent del taller:
Raffaelle Pinto, professor associat estranger a la UB, especialista en Literatura Medieval italiana.

Material: bibliografia de referència per aquells que vulguin seguir el text en el taller i/o consultar-lo abans.
Divina Comedia. Ed. Proa. Traducció catalana de J. F. Mira
Divina Comedia. Ed. Càtedra. Traducció castellana de L. Martínez de Merlo

Durada: 3 sessions
Dates: 1, 8 i 15 de febrer
Horari: de 18:30 a 19:30 h

-----

Els dijous 1, 8 i 15 de febrer ens vàrem trobar 15 socies per seguir el taller L'Infierno de Dante, impartit pel professor de la UB Raffaele Pinto, especialista en Literatura Medieval.
En primer lloc, es va fer el retrat de l'autor i es va enmarcar l'obra La Divina Comedia dins la cultura literària i filosòfica de l'època a Florència i el seu ressò a la cultura Italiana i Europea del moment.
També es va fer referències contínues als sabers que configuraben la cosmogonia, a la mitologia clàssica i la seva influència en l'obra i al valor del mal i la justícia que Dante transmetia als lectors.
En segon lloc es va fer l'anàlisi de l'estructura formal de l'obra.
Seguidament, es va fer la lectura de tres Cants paradigmàtics del mal (V, XV i XXVI), analitzant-los mentres es simultanejava la lectura en italià i castellà.
Va resultar un aprenentatge molt estimulant, que ens va obrir moltes portes per entendre l'obra i que, alhora, ens va deixar clara la idea de la complexitat de la mateixa i la necessitat de continuar aprofundint.
 

Interes:
Inscrits:
Assistència:

Email:  | 
Web: 

Inici 09/11/2017

Es faran dos grups de tres hores, impartit per SECOT per ajudar a millorar els coneixements i ús del mòbil.

Contingut:
Què és un Smartphone. Diferències amb els telèfons mòbils tradicionals
Sistemes operatius més utilitzats
Configuració dels menús

Utilitats que solen tenir "de sèrie"
Llanterna; Cambra; Visor de fotos; Ràdio; Gravadora,
Com tancar aplicacions
Etc,....

Què són les APP's
Play store
Instal·lar i des instal·lar aplicacions

Seguretat:
Antivirus; Backup, ....

Utilitats que no necessiten connexió de dades
Navegador (Tomtom)
Lector de llibres (Moon Reader), ....

Utilitats que necessiten connexió de dades
Chrome; Llegir diaris; Gmail; Google Maps; etc.,.....

Xarxes socials:
WhatsApp; Skype; Facebook; Linkedin

Per a majors
Appscesibles; Medicaments; iFall; Lupa; etc., .....

Altres
Com estalviar bateria

El curs consistirà en explicar en real (només amb el mòbil del ponent projectat en pantalla) alguna de les principals utilitats que té un telèfon intel·ligent, com es fan servir i com es descarrega una APP.

Data pel Primer grup: dijous 9 de novembre
Data pel Segon grup: dijous 16 de novembre

Horari: a determinar
 

Interes:
Inscrits:
Assistència:

Email:  | 
Web: 

Inici 09/02/2017

Programa:
Els avenços actuals en el camp de la Musicoteràpia i la seva pràctica basada en l’evidència científica ha fet que aquesta disciplina hagi guanyat el respecte i la popularitat en la nostra societat. Actualment ja és per molta gent reconegut i acceptat que la música ens ajuda a reviure records, a construir nous moments, a viatjar a través del temps, a alliberar-nos de les càrregues de la nostra ment. La música contribueix al nostre benestar emocional, afavorint l’estat d’ànim, el rendiment cognitiu i reduint l’estrès. Tots aquests beneficis que ens aporta la música es tractaran i els participants tindran l’oportunitat d’experimentar en aquest taller.

Objectius del taller:
1. Donar a conèixer la musicoteràpia com a disciplina científica i les seves diverses aplicacions.
2. Presentar i donar l’oportunitat d’experimentar com la música ens pot ajudar i la podem utilitzar en el nostre dia a dia per potenciar el nostre benestar.
3. Conèixer i experimentar una sèrie d’estratègies musicals que ens poden ajudar a energitzar, relaxar davant situacions difícils o estressants, concentrar i dormir millor.

Continguts:
Dia 1: Com ens afecta la música? Què és la musicoteràpia? Les seves aplicacions
Dia 2: Cantar; compondre cançons; l’audició musical: activa i passiva; música i relaxació
Dia 3: Percussió (instrumental i corporal); improvisació; el viatge musical.

Ponent del taller:
Dra. Melissa Mercadal: Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona i Màster en Musicoteràpia per la Florida State University.

Dies: 9, 16 i 23 de febrer de 2017 

Interes:
Inscrits:
Assistència:

Email:  | 
Web: 

Inici 12/01/2017

Programa:
Els assistents coneixeran la història i les característiques del microconte, un gènere potent que aprendran a treballar. D'una banda, es revisaran les condicions adients per a l'escriptura del microrelat (estructura, estil, ambientació) i, de l'altra, es treballarà amb els assistents la creació de microcontes a través de diferents exercicis.

Objectiu:
És que cada participant trobi i enriqueixi el seu estil personal. D'aquesta manera les diferents sessions estaran formades per una part teòrica i una pràctica, durant la qual es revisaran i comentaran els exercicis.

Continguts:
Dia 1: Introducció al microconte i lectura dels millors microcontes de la literatura universal
Dia 2: Característiques òptimes del microconte i primers exercicis
Dia 3: Revisió i comentari dels primers exercicis a través de la teoria i segona part d'exercicis
Dia 4: Comentari dels exercicis dels assistents i pla de difusió dels microcontes creats durant el taller

Ponent del taller:
Sara Serrano Valenzuela és llicenciada en Filologia Catalana per la UAB


Dies: 12, 19, 26 de gener i 2 de febrer de 2017

Horari: de 17.30h a 19.00h (dijous)
 

Interes:
Inscrits:
Assistència:

Email:  | 
Web: 


Següent Ultim
Taller 1 a 5 de 13