AEUM | Sortides

Llista de sortides


13/02/2018

El proper dia 13 de febrer hi ha prevista la jornada de visita a la UPF per als membres de l’Aules tutelades per aquesta Universitat. En aquesta ocasió la visita es farà al CAMPUS DE LA CIUTADELLA.
Iniciarem la jornada amb una sessió especial sobre diverses recerques que s’estan fent i que esperem que us agradin.
Aquest és el programa previst:
- Títol: De la universitat a la societat: una proposta divulgativa de diferents recerques a la UPF
- Data: 13 de febrer del 2018
- Hora: 11.00
- Lloc: Auditori Campus Ciutadella de la UPF (Carrer Ramon Trias Fargas, 25-27, de Barcelona).
A les 12:00 hores començarà la visita a espais singulars del Campus, que es preveu que tingui
una durada de 60 minuts.

------

La Jornada de les AULES D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA PER A LA GENT GRAN DE LA UPF ha tingut per segona vegada com a escenari el campus de la Ciutadella.
Entrar a la universitat i trobar-nos amb la vida Universitària, és recordar la nostra joventut, una mica lluny per nosaltres, estudiants omplint els espais en petits grups. El pati es va omplint de gent gran.
Dona la benvinguda la Sra. Mònica Figueras, vicerectora de la UPF.
“Avui volem donar-vos diferents pinzellades, més enllà de les humanitats, de diverses de les recerques de l’àmbit de la tecnologia que porta a terme gent jove a la nostra universitat, per tal que us en feu una idea”.
Destaca que l’objectiu principal de la trobada és un acostament de les aules a la Universitat. Volem que us sentiu membres de la comunitat universitària, que noteu que formeu part del nostre projecte. Ha remarcat que la trobada serveix també per posar-se en contacte amb altres aules i compartir experiències.
Presentació de quatre recerques de l’àmbit de les TIC
En la segona part de la jornada s’ha presentat quatre joves investigadors, del Departament de Tecnologies de la Informació i les comunicacions.
Les persones que han exposat la seva recerca, el grup al qual estan vinculats i el títol de la presentació, han estat les següents: Jordina Torrents, doctoranda al grup de recerca SIMBIOsys, ha parlat de “Planificació i navegació quirúrgica en cirurgies mínimament invasives: la síndrome de transfusió feto-fetal”. Seguidament, Jesús Bas, investigador del Laboratori de Recerca en Infància del Centre de
Després de cada presentació, el públic assistent ha fet diverses preguntes als investigadors i s’ha interessat per la seva tasca, així com per les implicacions i els avenços socials que aconsegueixen.
La darrera part de la jornada ha consistit en una presentació del circuit cultural “UPF Art Track”, a càrrec de Cristina Oliva, directora del campus de la Ciutadella, a partir de la visualització de diferents vídeos explicatius.
Totes les persones que ho han volgut han pogut visitar alguns dels espais i obres que formen part d’aquest circuit, com l’avantsala i la sala Tàpies, el Memorial Democràtic del pati de l’edifici Roger de Llúria, l’escultura "L'Escala de l’enteniment", obra de Alfonso Alzamora, o el Dipòsit de les Aigües.

Interes:
Inscrits:
Assistència:

Email:  | 
Web: 


22/12/2017

Per veure l’espectacle de la companyia de pallassos RHÜMIA.

Rhümia és un cant a l´esperança, a la necessitat de riure i fer riure per sobre de totes les coses. L’espectacle conserva la tendresa i emoció característiques de la companyia creada en homenatge al reconegut pallasso Monti.

L'espectacle Rhümia està dirigit a tots els públics, amb una dramatúrgia teatral plena d'humor, jocs de paraules, gamberrades, musicalitat i una alta dosi de tendresa i emoció, que farà les delícies tots.

Divendres 22 de desembre (amb autocar)

----

Anirem a veure un espectacle de pallassos Rhümia, però no portarem els nens de la mà ni anirem a una carpa de circ, els pallassos ens esperen al teatre Lliure de Gràcia.
Es va fer un primer homenatge al pallasso Monti fa dos anys i ara el grup format per un artista de carrer, un músic, un clown i un luthier en fan una segona part. Ells diuen que és un “espectacle surrealista, poètic, i transgressor” .
Arribem al teatre amb autocar, entrem a la sala. Una sala petita i acollidora, ens podem donar la mà amb els pallassos. A l’entrada un pallasso, no diu res, en escena dos pallassos un grandot, ens recorda a algú, és en Jordi Martínez que també és actor de teatre, si el pallasso que sempre porta un nas vermell a la butxaca, sí aquest.
A poc a poc va apareixen l’essència de cadascun dels pallassos, deixen el millor que saben fer, amb música en directe, un recorregut per Mèxic, folklore andalús, argentina...
Els primers somriures es converteixen en rialles. A la sortida que t’ha semblat? Hem rigut molt, a mi no m’agrada que em mullin....... és el circ! Recorda que ells diuen “ Tenim una irresponsabilitat social, hem de fer honor al nostre ofici encara que de vegades sense benefici: cantar, desafinar, ensopegar que se’n riguin de nosaltres i esternudar sorollosament hauria de ser una de les nostres obligacions”
El riure, l’arma més poderosa de la felicitat, amagat sota un nas vermell.


Interes:
Inscrits:
Assistència:

Email:  | 
Web: 


21/10/2017

• Visita guiada a l’interior de la Col·legiata de Sant Vicenç i a l’exterior de la fortalesa del castell.
• Recorregut guiat per l’interior de les galeries mineres de la Muntanya de Sal, on es pot visualitzar la varietat cromàtica de la sal, les formacions salines, els plecs i el curiós paisatge exterior fruit de l’erosió de l’aigua de la pluja.
• Visita guiada pels espais i edificis més representatius del centre històric de Cardona.

Data: dissabte 21 d’octubre (amb autocar)

-------

Tal com teníem previst, a dos quarts de vuit del dissabte 21 d’octubre, vàrem sortir cap a Cardona.
Pel camí molta boira, que ben bé no ens va deixar fins passat Manresa, però tot arribant a Cardona ja ens va acompanyar el sol i no ens va deixar fins que vam marxar.
La visita a l’interior de la Col·legiata de Sant Vicenç i a tot l’exterior de la fortalesa del castell va ser molt interessant, les mines de sal saladíssimes i espectaculars (podeu veure les fotos) i el dinar un 9'5 per no dir un 10.
Gairebé no vàrem tenir temps per recórrer el centre històric (el temps corria), però tot el que havíem vist, ens havia omplert tant, que vam quedar molt i molt satisfets de la sortida. A les 20h arribàvem al Masnou.

Interes:
Inscrits:
Assistència: 48
Email:  | 
Web: 


20/06/2017

Finalitzem el curs 2016 - 2017 amb molt bona nota i per celebrar-ho, un cop finalitzada l'última conferència, la Junta de l’Aula ens va sorprendre amb un PICA PICA, una copeta de cava amb coca i amenitzat amb l’actuació d'un grup musical de jazz amb en Jaume Maristany.

Una bona estona per gaudir tots plegats del curs que deixem enrere i començar-ne un de nou.

Data, 20 de juny de 2017

Interes:
Inscrits:
Assistència:

Email:  | 
Web: 


17/06/2017

Visitarem Sant Climent Taüll, Santa Eulàlia d’Erill la Vall, Santa Maria de Taüll, el Centre del Romànic de la Vall de Boí.
Gaudirem de una vetllada amb peces i cançons del Pirineu.
Visitarem una granja i farem un tast de Melmelades del Pirineu, elaborades artesanalment de Barruera.
Anirem amb Taxis 4x4 al Parc Nacional d’Aigüestortes.
Sempre acompanyats per la nostra Guia

Dies: 17, 18 i 19 Juny -amb autocar-

---------------

El dissabte dia 17 de juny sortíem d’El Masnou cap a la Vall de Boí. Al migdia un cop instal·lats a l’hotel iniciem una passejada fins l’ermita de Sant Quirc. Després de dinar visitem l’església de Santa Maria de Taüll i ens apropem a una formatgeria, on ens ensenyen el procés de l’elaboració del formatge de cabra, vam veure les cabres, unes acabades de néixer, d’altres amb pocs mesos, i finalitzant la visita amb un tast de formatges. Coincideix que és la Festa Major de Durro i celebren la baixada de les falles, festa ancestral i espectacular de la qual en vam poder gaudir.
El diumenge al matí visitem Caldes de Boí, acompanyats com sempre per la nostra guia turística, Meritxell, que ens ajuda a conèixer la vegetació i la geologia de la zona. Visitem el Santuari de la Mare de Déu de Caldes. Després de dinar pugem amb 4x4 al Parc Nacional d’Aigües Tortes per l’entrada de la cascada de l’Esperit Sant i l’Estany de la Llebreta. Ens dividim en dos grups i fem una bona passejada, les guies ens fan observar les diferents espècies tant de la flora com de la fauna del parc. Havent sopat la vetllada s’amenitza amb un grup de música especialitzat en cançons i peces tradicionals. Una bona part dels assistents van ballar dirigits pels components del grup i tots plegats vam gaudir d’una estona memorable.
El dilluns visitem el poble d’Erill la Vall, des del mirador contemplem una bonica panoràmica de la Vall de Boí. Visitem Santa Eulàlia i el centre d’interpretació del romànic. Ens desplacem a Taüll per acabar visitant l’església més emblemàtica de la vall, Sant Climent de Taüll amb la projecció del mapping. Els més eixerits van pujar al campanar per gaudir d’unes esplèndides vistes. Dinem al mateix poble i fem el retorn cap a El Masnou amb la satisfacció d’haver passat tres dies en plena natura i amb molt bona companyia.

Interes:
Inscrits:
Assistència: 44
Email:  | 
Web: 


02/06/2017

Visita guiada a l’Exposició “Estupor” del nostre amic i soci de l’Aula Pepe Jiménez Espejo

Data: divendres 2 de juny

-----------

La visita a l'exposició del Pepe Jiménez va ser molt interessant, hi vam assistir 16 persones. Vam començar veient els quadres de manera individual, quan va estar preparat el curt varem passar a visionar-lo, a l’acabar el Pepe ens va explicar la genesi de l'obra i la gran col.laboració i generositat de tot l'equip, després es va obrir un torn de preguntes que ens va permetre aprofundir i acabar de copsar el seu contingut.
Al sortir a la sala on estan els seus quadres ens va explicar el procés de creació i evolució dels seus dos últims anys de treball pictòric en la búsqueda de comunicació i autoconeixement amb l'objectiu d'intensificar les emocions.

Interes:
Inscrits:
Assistència: 16
Email:  | 
Web: 


25/03/2017

Desprès d’haver gaudit de la conferència “Baetulo. Una ciutat romana a la costa laietana”
anirem al Museu de Badalona per fer una visita guiada que ens permetrà descobrir “in situ” la ciutat romana de Baetulo.

Recorrerem l’Espai Termes - Decumanus on podrem observar el conjunt de les estances de les termes, restes de cases, carrers, clavegueram, un mausoleu i un dipòsit d’aigua.
També visitarem la Casa dels Dofins, domus acomodada de finals del segle I aC en la qual destaquen paviments i mosaics de gran qualitat, així com restes de pintures murals originals.
I tot il·luminat escenogràficament i ambientat amb elements de reconstrucció històrica i efectes sonors.

Dinar a un restaurant de Badalona.

DATA: Dissabte 25 de març

------

El dissabte 25 de març de 2017 ens vàrem apropar al Museu de Badalona per fer una visita guiada al conjunt de les restes de la ciutat romana de la costa laietana “Baetulo”. El museu constitueix una de les superfícies arqueològiques cobertes més grans de Catalunya. En un sol espai vàrem poder contemplar les termes romanes i una extensa part de l’entramat urbà de la ciutat romana fundada a l’entorn de l’any 80 aC. Després vàrem anar a visitar la Casa dels Dofins.
En els darrers anys, el Museu ha anat incorporant nous espais d’època romana que han estat museïtzats i que permeten conèixer d’aprop la vida quotidiana a la ciutat de Beatulo, com el jardí de Quint Licini, la Casa dels Dofins, el Conducte d’aigües o el conjunt monumental de l’entorn del Decumanus, proper al fòrum i al costat de les termes. Va ser un matí cultural molt enriquidor en el qual tothom va quedar molt sorprès de tenir un museu tan important i al mateix temps tan desconegut.
Un cop acabada la visita ens vàrem desplaçar fins a la façana marítima i gaudirem d’un bon dinar davant del mar.

Interes:
Inscrits:
Assistència: 42
Email:  | 
Web: 


11/03/2017

L’ajuntament d’Aitona promociona, per mig de la marca “Fruiturisme” aquesta ruta que permet als visitants admirar l’entorn paisatgístic del Baix Segre durant l’època de floració dels arbres de fruita dolça.

Fruiturisme compte amb el reconeixement de la Unió Europea, amb ajut econòmic d’un FEDER (Fons Europeu per al Desenvolupament).


Data: 11 de març de 2017 (amb autocar)

-Pendent de confirmació, en funció de la climatologia-

----------

El dissabte 11 de març a l’hora prevista, sortíem de Masnou en direcció Aitona amb la il·lusió de gaudir d'un espectacle que només durant uns dies a l'any es pot admirar.

A mida que ens hi anàvem acostant, espurnes de color rosa ens anaven senyalant que ens estàvem apropant al nostre destí.

De sobte, davant nostre un mar de colors: arbres vestits de blanc i d’altres amb tots els tons del rosa vàrem descobrir. Miréssim cap on miréssim no tenia fi. Després l'estona va passar passejant pel mig dels arbres i tocant les seves flors, fent-nos moltes fotografies envoltades de corones de pètals de color rosa, i gaudint d’aquell paisatge tan encisador.

Al migdia un bon dinar, que degustat amb bona companyonia, va posar punt i final a un sortida ben reeixida.

Ah, però abans de marxar, l'Alicia en nom de tots, va donar les gràcies als membres de la Junta pel dia tan bonic que els havien preparat.


Interes:
Inscrits:
Assistència: 55
Email:  | 
Web: 


09/02/2017

Visita i Conferència al Campus del Mar de la Universidat Pompeu Fabra - UPF

(amb autocar)

El dijous dia 9 de març vàrem fer una visita al Campus Mar de la UPF junt amb les Aules de Gent Gran del Maresme (Badalona, Mataró, Arenys..) La trobada va ser a l’edifici Dr. Aiguader. Un cop reunits a l’Auditori ens varen donar la benvinguda institucional i amb la projecció d’un vídeo “Campus Universitari Mar: aprenem junts per treballar junts”. Tant la Universitat Autònoma, la UPF i l’Hospital del Mar col·laboren junts. La conferència: “Bases moleculars i cel·lulars de la malaltia de l’Alzheimer” a càrrec del professor Paco Muñoz, sotsdirector del Departament de Ciències Experimentals i de la Salud, va ser molt interessat.
Seguidament vàrem fer una visita per les instal·lacions del Campus. (laboratoris, aules, sales de rehabilitació etc…) acabant per l’edifici PRBB (Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona) que acull el Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la UPF i diversos centres vinculats o participats per la Universitat, 1.400 persones ocupen l’edifici, entre investigadors, tècnics i personal d’administració i gestió.
Va ser una sortida molt enriquidora.

Assitents: 22 socis

Interes:
Inscrits:
Assistència:

Email:  | 
Web: 


29/11/2016

Farem una visita guiada a l’exposició temporal de la pintora, dibuixant i il·lustradora Lluïsa Vidal.

Lluïsa Vidal va formar part de la generació jove dels artistes modernistes catalans. Va ser una gran retratista, molt valorada per la seva capacitat de copsar l’estat emocional del retratat. També va destacar com a pintora de gènere, on va demostrar una gran habilitat per immortalitzar amb naturalitat la vida quotidiana de les dones. A l’exposició hi veurem reflectits els temes preferits de l’artista: festes populars, balls de poble, platges i carrers, gairebé sempre amb figures, colors vibrants, traç segur i pinzellades agosarades.

Data: Dimarts 29 de novembre de 2016

-------------------

Arribar a l’edifici del MNAC i contemplar Barcelona des d'aquí dalt ja és tota una sortida.
Un cop dins de l’edifici tothom tenia curiositat per veure-ho tot. Així que va ser impossible fer la foto de grup.
Ei! va dir l’Àngels hem de fer dos grups per entrar.
En aquestes sortides s’ha de valorar la feina de la guia, en aquest cas la nostra ens va transportar a l’ època de la Lluïsa Vidal, d’una forma molt entenedora.
Veure una exposició de dones no és tan freqüent. Una dona que va morir jove als 42 anys i ens va deixar una gran mostra de retrats. Conèixer el moment de la seva època mitjançant el seu traç segur, les pinzellades agosarades i la vida quotidiana de les dones va ser per a nosaltres un moment d’admiració per la Lluïsa Vidal.
ENS VA FALTAR EL BERENAR.

Interes:
Inscrits:
Assistència: 50
Email:  | 
Web: 


27/11/2016

Com cada any, des de l’Ajuntament se’ns va convidar a participar en la Jornada d’Entitats al Masnou, que se celebrava el diumenge 28 de novembre.
Nosaltres com a Aula hi vàrem participar.
Hi van col·laborar una trentena d’associacions i col·lectius. Nosaltres a part del sorteig de llibres que acostumem a fer, aquests any vàrem organitzar un taller de manualitats pels nens i nenes. S’HO VAN PASSAR PIPA!. Fent collarets i felicitacions de Nadal.
L’esforç de participar ha valgut la pena, més pels nens que per l’Aula. Moltes persones es van aturar a participar en l’activitat i a demanar informació tot i que per referències coneixien l’activitat de l’aula mitjançant algun conegut. Es van emportar tríptics informatius i invitacions. Esperem comptar amb nous socis/es.

Interes:
Inscrits:
Assistència:

Email:  | 
Web: 


22/10/2016

Pals, Peratallada i Monells són alguns dels pobles medievals de l'Empordà que encara conserven part dels seus recintes històrics emmurallats.
Els seus carrerons estrets, les torres i els edificis, sens dubte, tenen un valor monumental inqüestionable.

(amb autocar)

Data: Dissabte 22 d'octbre

---------------------------

Sortim d’hora acompanyats per la pluja, li vàrem dir que no calia que ens acompanyés però també va creure que seria una sortida interessant i ens va acompanyar tot el matí.
La primera parada, un cafè ràpid teníem molt per veure. Arribem a Pals on la guia acompanyada de la pluja ens va acompanyar a un poble que semblava d’un altre temps. Pals.
Els primers documents que fan referència al Poble Medieval de Pals estan datats del Segle IX, a pesar d'això hi ha indicis que els seus orígens són molt més antics. Pals és un conjunt monumental format pel castell, la vila i les muralles. I el silenci, un silenci que de seguida tots nosaltres vam agrair, sentíem el sorollet de la pluja que com que no li fèiem cas es va deixar sentir amb més força, vam obrir els paraigües i va entendre que ens era igual, plogués o no nosaltres continuàvem la nostra passejada. Ella, la pluja, ens va acompanyar, però molt més suau .
La següent parada va ser a Peratallada, poble medieval declarat conjunt històrico-artístic i bé cultural d’interès nacional. La vila conserva encara la seva distribució urbana medieval. Des de la plaça major, amb els seus singulars arcs de pedra, fins a la trama d'estrets carrerons, on es pot descobrir un interessant conjunt d'arquitectura popular.
La pluja ens va abandonar i vàrem poder fer la visita acompanyats per la guia amb tota normalitat. Un cop finalitzada la visita arribàvem a Monells un altre poble medieval que té una plaça central porticada que és una meravella.
Aquesta plaça porticada té el seu nom en honor al rei en Jaume (Jaume I el Conqueridor); el 1234 hi va fer posar una mesura de gra que, juntament amb la de Girona, servia de referència a la resta del bisbat de Girona.
Després de dinar un cop a dalt de l’autocar ens vàrem aturar a prop de la costa i dues de les organitzadores de l’Aula baixen de l’autocar, cap aquí diu una, que no, que cap allà diu l’altra i Sorpresa! Baixem de l’autocar, seguim un camí, fins que arribem a un bosc amb unes vistes espectaculars, amb un fons de mar i un indret de casetes de pescadors, la cala S’Alguer. Tot això acompanyat d’unes galetes boníssimes! regat amb moscatell i garnatxa de l’Empordà i música d’havaneres.
Arribem a El Masnou amb la satisfacció d’haver passat un dia fantàstic.

Interes:
Inscrits:
Assistència: 52
Email:  | 
Web: 

Primer Anterior Següent Ultim
Sortida 49 a 60 de 68