AEUM | Sortides

Llista de sortides


16/11/2013

Després de la conferència del dimarts dia 12 de novembre, el mateix conferenciant ens proposa i ens dirigeix una vista al Museu Picasso com a complement i ampliació de la seva conferència, però donat la demanda van haver de programar dues sortides, la primera amb una assistència de 20 persones i una segona sortida amb una assistència de 18 persones.

Tot va començar un dissabte de desembre pel matí a l’estació del Masnou, amb un dia de sol que convidava a gaudir d’una bona sortida al Museu Picasso de Barcelona.

Tots vàrem ser puntuals i el tren vàrem agafar. Xerrant, xerrant a Plaça Catalunya vàrem arribar. I abans d’entrar al Museu ens vàrem trobar amb la resta del grup, esmorzant.

A la porta ens esperava el nostre professor i amic Pepe Jiménez, que ens va fer de guia. Començarem la visita amb una pinzellada de l’artista: Nascut a Màlaga el 8 d’abril de 1973, sent un dels més reconeguts del S.XX, conegut sobretot perquè va fundar el cubisme juntament amb Georges Braque. És a París al 1900 on comença a desenvolupar un estil propi, primer amb el Període Blau ple d' obres blavoses, fredes i personatges allargassats. Més tard el Període Rosa, amb colors càlids. D’aquest període són les obres de saltimbanquis, pallassos o acròbates.

La visita a les diverses sales del Museu, molt profitosa, va durar dues hores i mitja (perquè abans havíem avisat el Pepe que volíem anar a dinar a casa) amb detallades explicacions de les obres d'aquest genial artista. Ens hagués agradat saber més detalls de la vida personal de Picasso, però el nostre guia ens va dir: "quedeu-vos amb la seva pintura".

A la sortida algunes persones vam fer una passejadeta pels voltants del Museu. Vam entrar a una bodega antiga, molt emblemàtica però com que era tard vam tornar cap al Masnou tot parlant de que havíem de fer una altra sortida per conèixer millor el barri gòtic.

Interes:
Inscrits:
Assistència: 38
Email:  | 
Web: 


08/11/2013

Amb motiu del centenari del naixement de l'escriptor i poeta Salvador Espriu vam pensar en organitzar una Xerrada i després fer un recorregut guiat per l’Arenys de Mar que tant va inspirar a Espriu, i així ho vàrem fer.

La conferència ens la va impartir la Maria Carme Roca el 22 d’octubre i el dissabte 26 vam realitzar la ruta guiada “L’Ordre dels Verds Xiprers: El Cementiri de Sinera” seguin el poemari “Cementiri de Sinera” de 1946.

Vàrem ser un grup de 33 persones de l’Aula, i dos voluntaris que van voler fer una lectura a tots nosaltres, d'un parell de poemes del poeta.

Moltes fotos, molta xarrera, un tastet de “Calisay” que ens varen oferir els organitzadors i el sol perfecte... ingredients essencials per gaudir de la sortida.

Interes: 8 Inscrits: 37 Assistència: 33
Email:  |  Web: 


19/05/2013

Avui hem visitat les instal•lacions Pàmies Hortícoles a Balaguer (Lleida). En Josep Pàmies (també conegut com el pagès de la stevia i fundador de “LA DOLÇA REVOLUCIÓ”) ens ha ensenyat les tècniques aplicades, els hivernacles, on cultiven: hortalisses, plantes per amanides, flors per cuina imaginativa i plantes medicinals com la stevia i la kalanchoe. Ens va donar tot tipus d’explicacions i detalls sobre les plantes.

Després de haver vist els cultius, ens va fer una xerrada força enriquidora. Hem après moltes coses sobre les plantes medicinals especialment.

I un cop feta la visita, vàrem tenir l'oportunitat de poder comprar els productes que vam voler cadascun de nosaltres.

Va ser una visita molt, molt interessant.

Interes:
Inscrits:
Assistència: 32
Email:  | 
Web: 


06/04/2013

Després de la conferència “Indústries-colònies tèxtils: una dictadura dins la dictadura” del dia 19 de març, hem fet la visita guiada a la Colònia obrera.

Hem vist on vivien, l’escola, la biblioteca, el cinema, la fàbrica, el safareig, les botigues.. Aquesta visita ens ha permès copsar com es treballava i vivia en una colònia tèxtil a principis del s. XX. La fàbrica, on el soroll era irresistible i els accidents massa freqüents, l’escola on el mestre ensenyava el que l’amo decidia, les dutxes fora de les cases.......

Després de la visita vàrem dinar al restaurant Can Marçal. A l’hora de les postres vàrem felicitar a la secretària de l'Aula, la Luque, que complia 65 anys brindant amb cava i menjant un trosset de pastís.

Valoració: Ha estat un dia molt didàctic i en un ambient molt, molt agradable

Interes:
Inscrits:
Assistència: 30
Email:  | 
Web: 


27/01/2013

Sortida lúdica i cultural al Museu de l’Estampació de Premià de Mar. Farem la visita comentada del museu i assistirem a una xerrada sobre els inicis de la moda.

El museu de Premià de Mar és l’únic museu a l’Estat espanyol especialitzat en l’estampació tèxtil. Per aquest motiu, té caràcter de museu nacional.

Tal com estava previst, el dia 27 de gener de 2013 vàrem anar a visitar aquest Museu. Primer ens van passar un audiovisual informatiu de l'arribada a Europa dels estampats sobre cotó anomenats indianes, el blanqueig del teixit, química de color, el gravat per a l’estampació fins al segle XIX, com també la seva evolució tècnica.

Després vàrem veure amb directe les teles i també vestits, aquests semblaven escultures, eren un regal per als sentits.

Va ser una visita guiada molt enriquidora i interessant.

Interes:
Inscrits:
Assistència: 16
Email:  | 
Web: 


20/10/2012

La Fundació Sorigué de Lleida ens ha ofert la possibilitat d’endinsar-nos en l’obra del pintor Antonio López (Tomelloso, 6 de gener de 1936) qui fou iniciat en la pintura pel seu oncle, el pintor Antonio López Torres.

El 1949 es va traslladar a Madrid per preparar el seu ingrés a la Real Acadèmia de Belles Arts de San Fernando, on es va formar entre 1950 i 1955. Després de finalitzar els seus estudis va realitzar les seves primeres exposicions individuals (1957 i 1961). La mostra, recull una cinquantena de dibuixos, escultures i pintures.

L'Antonio López és una de les figures més destacades en el panorama artístic estatal i és el primer cop que es pot veure una selecció de l’obra d’aquest artista a Catalunya.

A més d'una sortida cultural va ser una sortida que ens va permetre conèixer-nos més i en definitiva, vam gaudir d'un dia molt agradable.

Interes:
Inscrits:
Assistència: 43
Email:  | 
Web: 


10/05/2012

Visita comentada a les exposicions de Goya i Delacroix

Interes:
Inscrits:
Assistència: 25
Email:  | 
Web: 


13/10/2011

La Maçoneria a Catalunya.

Com a complement a la conferència "El fenomen iniciàtic en la història: Principis i doctrina" vàrem fer la visita guiada a la Biblioteca Pública Arús.

Aquesta Biblioteca va ser creada per en Rossend Arús, que morí el 1891 i en el seu testament nomenà hereus de confiança a Valentí Almirall i Antoni Farnés amb l'encàrrec de disposar dels seus béns per a la creació d'una biblioteca per a la instrucció del poble treballador.

Va ser una visita interessant.

Interes:
Inscrits:
Assistència: 20
Email:  | 
Web: 

Primer Anterior
Sortida 61 a 68 de 68